Emek Mahallesi'nde bağımlılıkla mücadele çalışmaları hız kazanıyor. Bu çerçevede, Odunpazarı AK Parti Meclis Üyesi Hatice Kaya, Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akıl ile bir araya gelerek planlanan eğitimler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. 2026 yılının 'Bağımsızlık Yılı' olarak ilan edilmesi ve bu kapsamda Türkiye genelinde 'Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri'nin düzenleneceği duyuruldu.
Eğitimlerin Amacı
Hatice Kaya, "Cumhurbaşkanımız ve Emine Erdoğan hanımefendi, 2026 yılını 'Bağımlılıkla Mücadelede Bağımsızlık Yılı' olarak ilan etti. Bu doğrultuda, Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde Yeşilay işbirliği ile eğitimler gerçekleştirilecek" dedi. Ayrıca, bu eğitimlerin esas amacının anneleri bilinçlendirmek ve gençlerin bağımlılık riskine karşı korunmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Kaya, bağımlılıkla mücadelede annelerin rolünün önemine dikkat çekerek, "Gençlerimizin bu batağa girmemeleri adına annelerimizi bilinçlendirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.
Planlanan eğitimlerin detayları hakkında daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor. Eğitimlerin, bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmayı ve toplumsal bilinçlendirmeyi hedeflediği ifade ediliyor. Ayrıca, eğitimlerin etkili bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.