Tepebaşı Belediyesi Meclis toplantısında, önceki gün CHP ve AK Parti grupları arasında sözlü tartışmalar yaşandı. AK Parti Meclis Üyesi Cihan Ertok, toplantıda 2019 yılında gerçekleşen bir olaya dikkat çekerek, gerginliğin artmasına sebep oldu. Toplantı, bu gerginlik nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
AK Parti Meclis Üyesi Cihan Ertok, açıklamalarında, "Operasyonlardan sonra ilk Meclisimiz olduğu için biz de bunları gündeme taşımak istedik. Tepebaşı Meclisinde yaşananlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatıldı mı? Aşevine ilişkin iddialar var, bunlar incelendi mi?" diyerek muhalefetin sorularını dile getirdi. Ancak, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı'nın kendi üyelerini toplantıya davet ettiğini belirten Ertok, "Bizi orada konuşturmak istemediler, susturmak istediler" ifadelerini kullandı.
2019 yerel seçimlerinde yaşanan olaylar hakkında bilgi veren Ertok, "Deniz Çağlar Fırat ve 3 kişi, AK Partili 3 genci mahallede broşür dağıtıyorlar diye, kendilerine polis ve asker süsü vererek, akşamleyin arabaya alıyorlar. Çocukları dövüyorlar ve hakaret ediyorlar. Bu olay mahkemeye taşındı ve sanıklar ceza aldı" dedi.
Deniz Çağlar Fırat'ın belediyede basın yayın danışmanı olarak görev aldığını belirten Ertok, "Bu suçu işleyen kişileri, insanların gözüne sokarcasına tekrar görevlendiriyorsanız, bu demokrasi ve adalet anlayışına uygun değil. Bu nedenle örnek verdim" diye konuştu. Ertok, 2019'daki olayın pek fazla gündeme gelmediğini, bu şekilde vatandaşların bilgileneceğini ifade etti.
Deniz Çağlar Fırat'ın o dönemde CHP İl Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Ertok, "O sırada yanında olan 3 kişi de Tepebaşı Belediyesinde çalışıyordu. Şu anda bu insanları tekrar göreve almanız, adalet anlayışına aykırı" dedi.
