ESOGÜ, 2025-2026 akademik yılı açılış törenini, Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak’ın Anıt’a çelenk sunmasıyla başlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden programda, Rektör Çolak, üniversitenin güçlü akademik kadrosuyla bu öğretim yılında topluma katkı sunmaya hazır olduğunu ifade etti.
Akreditasyon Başarısı
Prof. Dr. Çolak, ESOGÜ’nün Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edilmesinin, üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkı sağladığını belirtti. Akıllı Fabrika, Robotik ve 5G gibi alanlarda yürüttükleri projelerle, ESOGÜ'nün çağın teknolojilerine yön veren bir kurum haline geldiğini vurguladı.
Geçtiğimiz yıl, 8 Avrupa Birliği, 68 TÜBİTAK ve 287 BAP projesinin hayata geçirildiğini paylaşan Çolak, akademisyenlerin uluslararası alanda 2 bin 757 yayın yaptığını ve 21 akademisyenin "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" arasında yer aldığını aktardı. Öğrencilerin de TEKNOFEST 2025’te elde ettikleri başarılarla gurur kaynağı olduklarını ifade etti.
Yeni Öğrencilere Hoş Geldin
Prof. Dr. Kamil Çolak, yeni akademik yılın açılışında 30 bini aşkın öğrenciyi selamlayarak, ESOGÜ’nün sosyal ve akademik destek sunma taahhüdünü yineledi. Şehit, gazi yakını ve Filistinli öğrencilere yönelik sağlanan desteklerle, üniversitenin sosyal sorumluluk bilincine sahip olduğunu belirtti.
Ayrıca, açılış programının devamında Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın sunduğu 'Filistin' konulu dersle, üniversitenin uluslararası insani sorumluluklarının önemine vurgu yapıldı. Törene katılanlar arasında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi rektörleri de yer aldı.