Eskişehir'de Av Yasağına Rağmen Balık Tezgahları Boş Kalmaz

Eskişehir'de av yasağına rağmen balık tezgahlarında çeşitler devam ediyor. Balıkçı Erkan Arslanbenzer, 15 Nisan'da başlayan yasağa rağmen küçük teknelerin avlanmaya devam ettiğini belirtti. Eskişehirli vatandaşlar, taze balığa ulaşmaya devam edebiliyor.

Eskişehir'de Av Yasağına Rağmen Balık Tezgahları Boş Kalmaz
Eskişehir'de av yasağına rağmen balık tezgahlarında çeşitler devam ediyor. Balıkçı Erkan Arslanbenzer, 15 Nisan'da başlayan yasağa rağmen küçük teknelerin avlanmaya devam ettiğini belirtti. Eskişehirli vatandaşlar, taze balığa ulaşmaya devam edebiliyor.

Taşbaşı bölgesinde uzun yıllardır balıkçılık yapan Erkan Arslanbenzer, 15 Nisan itibarıyla büyük tekneler için başlayan av yasağının ardından güncel durumu değerlendirdi. Kamuoyunda "yasak başladı, balık bitti" düşüncesinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Arslanbenzer, küçük teknelerin kurallar dahilinde avlanmaya devam ettiğini belirtti. "20 metre altındaki tekneler avlanmaya devam ediyor," dedi.

Arslanbenzer, yasağın kapsamına dair bilgi vererek, "Sezonumuz büyük tekneler için kapandı, ancak 'balık bitti' gibi bir durum söz konusu değil. 15 Nisan'dan sonra herkes yasaktan dolayı balık çıkmadığını düşünüyor. Bu yanılgıdan kurtulmalıyız. Boyu 20 metrenin altındaki tekneler için avcılık serbesttir; 20 metrenin üzerindekiler için ise yasak. Eğer 20 metrelik bir kayığınız varsa denize çıkabilirsiniz. Bu küçük tekneler, sığ sularda balık yavrularına zarar vermeden yüzey balıklarını avlayabiliyor. Halkımız 'sezon bitti, artık taze balık yiyemeyeceğiz' düşüncesinde olmasın; ufak kayıklarımız kurallara uygun şekilde avlanmayı sürdürüyor," dedi.

Arslanbenzer, kış aylarındaki yoğunluğun olmamasına rağmen tezgahlardaki çeşitliliğin devam ettiğini vurguladı. "Şu an hamsi, sardalya, mezgit ve çupra gibi çeşitlerimiz tezgahlara gelmeye devam ediyor. Elbette kış dönemindeki büyük yoğunluk ve doluluk yok, ancak dükkanımıza gelen müşterilerimiz her zaman istediği kaliteli ve taze balığı bulabiliyor," diye ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin