Eskişehir'de Baba-Oğul Kılıç Sporunda Buluştu

Baba Tarık Alpan, oğlunun isteğiyle kılıç sporuna başladı, bu süreçte iletişimleri güçlendi.

Eskişehir'de Baba-Oğul Kılıç Sporunda Buluştu
Tarık Alpan, ergenlik dönemindeki oğlu Kıvanç ile birlikte kılıç sporuna katılma kararı aldı. Oğlu HEMA sporunu keşfettikten sonra, birlikte antrenman yapmaya başladılar. Alpan, bu deneyimin kendileri için unutulmaz anılar biriktirmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.

İlk Antrenman Deneyimi
İlk antrenmanlarını cami avlusunda gerçekleştirdiklerini anlatan Alpan, "Uygun bir yer bulamadık ve yakınlardaki bir caminin avlusunda antrenman yaptık. O sırada etrafımıza doluşan yaşlı amcalar, bizi tanıyınca rahatladılar" dedi. Bu anı, baba-oğul ilişkilerini güçlendiren komik bir deneyim olarak hatırlıyorlar.

Turnuva ve Eşinin Tehdidi
Oğluyla katıldıkları turnuvadaki karşılaşmalarının unutulmaz bir anı olduğunu belirten Tarık Alpan, eşinin kendisine yaptığı "Oğlumu yenme" tehdidini gülerek paylaştı. İkili çeyrek finalde karşı karşıya geldiklerinde, bu durumun kendileri için özel bir anı oluşturduğunu ifade etti. Kıvanç, turnuvanın en genç katılımcısıydı, Tarık ise en yaşlısı. Kıvanç, babasını 10-7 yenmeyi başardı.

Spora Başlama Sebepleri
Kıvanç Alpan, kılıç sporuna başlama sürecini ve faydalarını anlatarak, "Video oyunlarından etkilenerek bu spora merak sardım. Babamın da katılmasıyla birlikte sosyal bir ortamda spor yapmaya başladık. Burada yeni insanlarla tanışıp, sağlıklı bir yaşam sürmek için spor yapıyorum. Bu süreç, derslerim ve hobilerim arasında denge kurmamda yardımcı oldu" şeklinde konuştu.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin