Eskişehir'de, yeşil ağaçların arasında yer alan çöp yığınları, çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Ali Armağan, bölgede insanların çöplerini bırakma alışkanlığının arttığını ve bu durumun çevre kirliliğine neden olduğunu vurguladı. "Çöp atmak yasaktır" uyarılarına rağmen bazı kişilerin çöplerini buraya bıraktığını belirten Armağan, “Bu durum hem görüntü açısından kötü hem de hayvanlar için tehlikeli. Yangın riskini artırıyor” dedi.
Armağan, çöplerin çoğunun belediyenin geri dönüşüm tesisine giderken yol üzerine bırakıldığını ifade etti. “İnsanlar geri dönüşüm yerini görüp çöplerini buralara atıyor. Burası şehre yakın olduğu için bazıları burada bırakmayı tercih ediyor. Şehirdeki çöp konteynerlerine atmak yerine bu alanı kullanıyorlar” diye ekledi.
Çevre sakinleri, bu sorunun çözülmesi için yetkililerin daha etkin önlemler almasını bekliyor. Geri dönüşüm tesisinin varlığına rağmen, insanların bu tür davranışları sürdürmesi, yerel yönetimin dikkatini çekmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu durum, sadece çevre kirliliği yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda bölgedeki ekosisteme de zarar veriyor.