Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü tarafından açılan bu kafe, görme engelli bireylerin sosyal hayata katılmalarına ve meslek sahibi olmalarına olanak sağlıyor. Kafenin işletmecisi Aşkın Kurt, artan ilgi ile daha fazla engelli bireyin istihdam edilmesini umuyor. Kurt, "Yeni açıldığımız için henüz reklam yapamadık. Ancak insanların duydukça geleceğini düşünüyorum. Projemizin amacı, görme engellilerin farkındalığını artırmaktır. Her yerde çalıştırılmaları gerektiğini göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kafenin menüsünde kahvaltı, menemen, yumurta, gözleme, mantı ve çeşitli içeceklerin bulunduğunu belirten Kurt, ürünlerin sevgiyle hazırlandığını ve fiyatların da diğer kafelere göre daha uygun olduğunu dile getirdi.
Ramazan İçin Özel İftar Menüsü
Kurt, Ramazan ayında da hizmet vermeye devam edeceklerini ve özel bir iftar menüsü hazırladıklarını açıkladı. "İlk iftardan son iftara kadar burada olacağız. Alanönü tramvay yoluna çok yakınız ve tüm vatandaşları bekliyoruz. Kafemizin adı 'Gönülgözü Kafe', fakat gelecekte ismini 'Gönülden Görenler' olarak değiştirebiliriz. Mekanımız ferah ve 60 kişilik kapasitemiz var, bu sayı artırılabilir" dedi.