Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 40 yıldır sigara bağımlısı olan Nevzat Demirci’ye plaket sundu. 58 yaşındaki Demirci, günde 3 paket sigara içtiğini ve ‘Koruyucu Sağlık Hizmetleri’ çerçevesinde Delikli Taş Aile Sağlığı Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'nden aldığı destekle 1 hafta içinde sigarayı bıraktığını ifade etti. Vali Yılmaz, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Demirci ve diğer sigara bırakan vatandaşlarla bir araya geldi.
Sigarayı Bırakmanın Faydaları
Demirci, sigarayı bırakma sürecini şu sözlerle anlattı: "Sağlık Bakanlığı’nın verdiği hapı 1 hafta kullandım, o iş bitti. Şu an sigara içmiyorum. İki aydır hiç sigara kullanmıyorum. Kendimi iyi hissediyorum, suyun ve uykunun tadını alıyorum. Başkalarına da sigarayı bırakmalarını öneriyorum. Sigaranın hiçbir yararı yok, her gün zararı var. Kendi yeğenlerimden 4’ü de sigarayı bıraktı." dedi.
Sağlık Problemlerinin Azalması
46 yaşındaki Ergün Akkaya da sigarayı bırakma sürecinde eşinin destek olduğunu belirtti. "Eşim, sağlık merkezleriyle iletişime geçti. Burada sigara bırakma polikliniği olduğunu öğrenip bana tavsiye etti. Yardımlarla sigarayı bıraktım. İki aydır hiç sigara kullanmıyorum. Artık sağlık problemi yaşamıyorum. Göğsüm sıkışıyordu, o artık olmuyor. Kaliteli bir hayat sürüyorum." şeklinde konuştu.
Sigaranın Zararlı Etkileri
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, sigaranın kanserin en önemli sebeplerinden biri olduğunu vurguladı. "Sigara en sinsi düşmandır. Bu düşmandan kurtulmamız gerekiyor. Kanser hastalığının yüzde 90’ının sebebi sigaradır. Kendi canımızı düşünmüyorsak bile, sevdiklerimizi düşünmeliyiz. Sigara, hayatımızı tehdit ediyor." ifadelerini kullandı.
Program sonunda Vali Yılmaz, sigarayı bırakan vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.