Eskişehir'de gerçekleşen kur'a çekiminde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 500 bin Sosyal Konut Projesi'nin bir parçası olarak 6 bin 55 aile ev sahibi olacak. Çekim, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çok Amaçlı Salon'unda yapıldı ve kentteki 55 bin 249 geçerli başvuru içerisinden hak sahipleri noter huzurunda belirlenecek. Proje kapsamında, 93 şehit yakını ile 508'i 3 veya daha fazla çocuk sahibi olan aile için özel kontenjan ayrıldığı kaydedildi.
TOKİ Başkanı'ndan Açıklamalar
Kur'a çekilişine katılan TOKİ Başkanı Levent Sungur, Cumhurbaşkanlığı liderliğinde Türkiye genelinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası 11 ilde konut üretim sürecinin hızlandırıldığını belirten Sungur, Eskişehir'e de yeni sosyal konutlar kazandırılacağını ifade etti. Toplam 1 milyon 757 bin konuta ulaştıklarını ve bunun yanında sosyal donatılar inşa ettiklerini dile getirdi.
Başvuru Sayıları ve Süreç
Eskişehir Vali Vekili Yakup Güney, toplam 55 bin 249 geçerli başvuru yapıldığını ve bu başvurular arasından hak sahiplerinin kur'a ile belirleneceğini açıkladı. Güney, projenin vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi ve modern yapılar ile güvenli şehirleşmeye katkı sağlayacaklarını belirtti.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı'nın Mesajı
Kur'a çekimi öncesinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal konut projesinin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Destici, deprem sonrası yapılan çalışmalara da değinerek, devletin bu süreçteki katkısını vurguladı. Ayrıca, projelerin devam edeceğini ve hiçbir vatandaşın evsiz kalmayacağını ifade etti.
Son olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Türkiye'nin yapı stokunun deprem ve iklim değişikliğine karşı dirençli olmadığını belirtti. Türkiye genelinde yapılacak projelerin bu sorunları çözmeye yönelik olacağını ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Kur'a çekilişi, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla başladı. Çok sayıda önemli isim ve vatandaşın katıldığı etkinlik, Eskişehir'de büyük bir heyecan yarattı.