Eskişehir'de Uyuşturucu Operasyonları ile 45 Bin Kişinin Zehirlenmesi Önlenmiştir

Eskişehir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonları sayesinde 45 bin kişinin zehirlenmesi engellendi. Vali Güngör Azim Tuna, uyuşturucu ve terörün ülke için tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Eskişehir'de Uyuşturucu Operasyonları ile 45 Bin Kişinin Zehirlenmesi Önlenmiştir
Eskişehir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonları sayesinde 45 bin kişinin zehirlenmesi engellendi. Vali Güngör Azim Tuna, uyuşturucu ve terörün ülke için tehdit oluşturduğunu vurguladı.
Google News'te Abone Ol

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, son altı ayda gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları sayesinde 45 bin kişinin zehirlenmesinin engellendiğini ifade etti. Vali Tuna, bu durumun uyuşturucu ile mücadelenin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda yapılan toplantıda, uyuşturucu ile mücadele kapsamında elde edilen başarılar ve veriler paylaşıldı.

Vali Tuna, toplantıda yaptığı açıklamada, “Son altı ayda yaptığımız çalışmalar ile yaklaşık 45 bin vatandaşımızı bu maddeden kurtarmış durumdayız” dedi. Bu süreçte şüpheli sayısının 585’e yükseldiğini ve kaçak akaryakıtın 37 bin litre olarak ele geçirildiğini aktardı. Ayrıca, 224 bin 492 adet kaçak sigara ve 13 bin 653 adet kaçak eşya da operasyonlar sonucunda bulundu.

Uyuşturucu ile Mücadelede Artış
Vali Tuna, uyuşturucu ile mücadelenin devletin kararlılığı ile sürdüğünü vurguladı. Uyuşturucunun toplum ve gençlik üzerindeki tehditlerine dikkat çekerek, bu alandaki mücadelelerin daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti. Toplumsal duyarlılığın önemine de değinen Tuna, vatandaşların şüpheli durumları hemen bildirmeleri gerektiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl Eskişehir’de yaşanan uyuşturucu kaynaklı ölümlerin hatırlatılmasıyla, bu konudaki duyarlılığın artırılması gerektiğini vurguladı.

Vali Tuna, ayrıca uyuşturucu ile ilgili koordinasyon toplantılarının düzenli olarak yapıldığını ve bu mücadelede tüm kurumların iş birliği içinde çalıştığını belirtti. Uyuşturucu madde kullanım oranlarının takibi ve önlenmesi amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Vali Tuna, bu sorunun yalnızca polisin çözebileceği bir mesele olmadığını, ekonomik ve sosyal boyutlarının da bulunduğunu ifade etti. Uyuşturucu ile mücadelede, eğitimlerin ve toplumsal bilincin artırılmasının kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin