Erzurum'da ETSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) 2026 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, Şubat ayı faaliyet raporu ETSO Başkan Vekili Serhat Kılıç tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Erzurum'da ETSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) 2026 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, Şubat ayı faaliyet raporu ETSO Başkan Vekili Serhat Kılıç tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Şubat ayı faaliyet raporu ve finansal durum değerlendirildi

Toplantının başlangıcında, odanın gelir-gider durumu ile Ticaret ve Sanayi Odası Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı'nın hesap durumu üzerinde duruldu. Ardından, Şubat ayında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantılarında alınan kararlar detaylı bir şekilde ele alındı.

Başkan Vekili Serhat Kılıç'ın sunumu sırasında, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu ile reel sektör arasında yapılan iş birliği adımları ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında iş dünyasının beklentileri gündeme getirildi.

Uluslararası temaslar ve sektörel çalışmalar meclise sunuldu

Dış ilişkiler ve uluslararası temaslar çerçevesinde Seul ve Güney Afrika programlarının tamamlandığı belirtildi. Özellikle Güney Afrika programında inşaat sektörünün yeni hedef pazarlarının Fas ve Rusya olarak belirlendiği ifade edildi.

Türkiye-Mısır İş Birliği Forumu kapsamındaki stratejik imzalar, üç sektörel protokol ve İskenderiye’deki üçüncü ülkeler iş birliği temasları toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı.

Reel sektöre yönelik KOSGEB ve KGF iş birliğiyle sağlanan 39 milyar TL’lik finansman imkânı, ETSO-KOSGEB iş birliğiyle KOBİ'lere yönelik kapasite geliştirme destekleri ve NİYEP kapsamında sigortacılık sektörüne yönelik yeni istihdam protokolü hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Ayrıca mobilya sektörünün yol haritasının TOBB’da ele alınması, Dijital Güvenlik ve Teknoloji Farkındalığı Zirvesi, TOBB Erzurum Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun Şubat ayı çalışmaları ile gençlerin NATO Liderler Zirvesi Simülasyonu etkinlikleri detaylandırıldı.

Sunum, sosyal medya çalışmaları ve Erzurum Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin aktarılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin