Evde Düşen Zeki Amcayı Büyükşehir Ekiplerinin Dikkati Kurtardı

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, günlük yaptıkları aramalar sırasında 72 yaşındaki Zeki Ekekon’a ulaşamadı ve sağlığından endişe duyarak evine kadar ulaştı.

30 Temmuz 2021 Cuma, 10:55
Evde Düşen Zeki Amcayı Büyükşehir Ekiplerinin Dikkati Kurtardı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Yaşlı Destek Birimi ekipleri, yaş almış vatandaşları her gün arayarak, yanlarında olmaya devam ediyor. Her gün yapılan rutin aramalar sonucu sağlık takibi yapılan yaş almış yurttaşlardan biri olan Zeki Ekekon’a ulaşamayan ekipler, sağlığından endişe ederek evine kadar ulaştı. Yalnız yaşadığı bilinen Zeki Amcanın yanıt vermemesi üzerine ekipler, polis, ambulans ve itfaiye ekipleriyle temasa geçti. Ekipler, kapıyı kırıp içeri girdi ve yerinden kalkamayan Zeki Amcaya ilk müdahalesini yaptı.

Düşme sonucu yaralanan Zeki Amcanın sağlık durumu iyi

Günlük takipleri yapılan ve rutin aramalarla oluşabilecek rahatsızlıkları önlemeyi ve olası ihtiyaçları gidermeyi amaçlayan birimde, şu ana kadar kaydı alınan 300 yaş almış vatandaş takip ediliyor. Yaşlı Destek Birimi ekipleri, takibini yaptığı vatandaşlara ulaşamadıkları durumlarda ikamet adreslerine gidiyor. Günlük aramaları yapan personellerden Filiz Demir, bir gün önce yaptığı aramada diyaliz sonrası düştüğünü bildiren 72 yaşında yalnız yaşayan Zeki Ekekon’a ulaşamayınca ambulans, itfaiye ve polis ekipleri eşliğinde ikamet adresine gitti. Zeki Amcanın kapıyı açmaması üzerine kapıyı kırarak içeri giren ekipler, düşme sonucu yerinden kalkamadığı anlaşılan Zeki Amcanın sağlık kontrolünü yaptı. Ciddi bir problem olmadığını gören ekipler rahat bir nefes aldı.

“Zeki Amcaya ulaşamayınca tedirgin olduk”

Yaşlı Destek Biriminde görevli Filiz Demir, engelli, 65 yaş ve üstü vatandaşları günlük aradıklarını ifade ederek, “Bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını soruyoruz. Bir onarımları varsa onlara usta gönderiyoruz. O gün de Zeki Amcaya ulaşamadık, ulaşamayınca tedirgin olduk. Evine gelip bakmak istedik. Kapısı açılmadı. Güvenlik güçlerine de ambulansa da haber verdik. İçeri girdik. Girdiğimizde Zeki Amca yürüyemiyordu. Sağlık muayenesinden geçirdik, bir sıkıntısı, kırığı, eziği yoktu. Pansumanını yaptık” dedi.

“Günden güne daha fazla yaş almış vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz”

Yaşlı Destek Birimde Gerontolog olarak görev yapan ve yapılan hizmetleri anlatan Cihan Tanrıverdi, şunları söyledi:

“Engelli vatandaşlarımıza ulaşıp onlara hizmet sağlamakla yükümlüyüz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Vahap Seçer Başkanımızın katkılarıyla, önderliğinde kuruldu bizim birimimiz. Arkadaşlarımız şu an hitap ettiğimiz 300 tane 65 yaş ve üstü yaş almış vatandaşlarımızı günlük olarak mutlaka arayıp hal hatır soruyorlar, herhangi bir şeye ihtiyaçları olup olmadıklarını öğreniyorlar. Bu aramalar mutlaka her gün yapılıyor. Aynı zamanda ihtiyaç ve talep doğrultusunda evde temizlik, bakım, fizyoterapi, tadilat gibi hizmetlerimiz var. Sağlık ekibi yönlendirebiliyoruz. Ambulans ve transfer hizmeti sağlayabiliyoruz. Günden güne daha fazla yaş almış vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Hizmetimizi birçok yere yaymaya çalışıyoruz.”

Yalnız yaşayan Zeki Ekekon’un geçirdiği kaza sonucu dizinde yaşadığı probleme müdahale etmek için fizyoterapiye başlayacaklarını söyleyen Tanrıverdi, “Çok şükür vahim herhangi bir durum yok. Pansumanı yapıldı. Sağlık kontrolü yapıldı. Ayağında ufak bir problem var. Onun için de hemen eve fizyoterapi ekibimizi göndereceğiz. Vatandaşlardan talebimiz; çevrelerinde, mahallelerinde, ilçelerinde bizim hizmetimizden faydalanabilecek, kendileri belki bize ulaşamazlar ama çevrelerinde bu tarz vatandaşlar varsa Alo 185 destek ihbar hattını arayarak bize ulaşsınlar, biz de vatandaşlarımıza hizmet verelim” ifadelerine yer verdi.

“Belediye çalışanları beni her gün arıyor”

20 yıldır diyaliz hastası olduğunu ve ara ara düştüğünü anlatan Zeki Ekekon, “Belediye çalışanları beni her gün arıyor. Arayıp bulamayınca ertesi gün polislere haber vermişler. Ben içerdeydim, yatıyordum. Baktım kapıdan sesler geliyor. Aklıma geldi, kapıyı açamayınca kapıyı kırıyorlar. Acele etmişler kapının göbeğini sökmüşler, açmışlar kapıyı. Polise haber veren de Filiz Hanım. Her gün telefonda konuşuyorduk. Tanışmak nasip olmamıştı. Böyle bir güne nasipmiş. Birçok insan yalnız yaşarken vefat ediyor. Merak edeceklerini tahmin ediyordum. Mutlu oldum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor