Facebook Twitter ve Youtube'a VPN İle Nasıl Girilir

Günlerden beridir yaşanan bağlantı sıkıntılarına karşın farklı yollardan bağlanma önerileri geldi. İşte detaylar...

05 Kasım 2016 Cumartesi, 23:25
Facebook Twitter ve Youtube'a VPN İle Nasıl Girilir
-

T24 internet sitesinden Füsun Sarp Nebil'in haberine göre, BTK tarafından operatörlere gönderilen talimat ile 5651 sayılı kanunun 6. maddesinin 1. Facebook, Twitter ve YouTubea VPN ile nasıl girilirfıkrasının ç bendi çerçevesinde VPN servislerinin kapatılması istendi. Habere göre kapatılması istenen servisler arasında, Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN, TunnelBear, Zero VPN, VyprVPN, Private Internet Access VPN, Espress VPN, IPVanish VPN var.

Dün başlayan ve halen büyük oranda devam eden sosyal medyaya erişim engeli, Türk internet kullanıcılarını yine VPN'lere itti. Öyle ki, Apple'ın App Store'unda listelerin ilk basamakları, hep VPN uygulamalarıyla doldu. En popüler iOS uygulamaları listesinin ilk üç sırası VPN uygulamalarıyla doldu. App Store'un arama sekmesinde ise, günün popüler arama terimlerinin tümü, VPN'lerle ilgiliydi. 

Peki Twitter, Facebook, Whatsapp ve YouTube'a VPN ile nasıl girilir? İşte ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi 5 ücretsiz VPN servisi...

1. CyberGhost VPN 6

Ücretsiz bir VPN hizmeti olan CyberGhost, web etkinliğinizi izlemediğini gururla söylerken, bunu destekleyecek bir şeffaflık raporu yayınlıyor. CyberGhost, ziyaret ettiğiniz web sitelerine yolladığınız verileri kontrol etmenizi sağlayacak işlevler de sunuyor. Aradığınız gizlilik ise CyberGhost tam size göre.

Kullanımı oldukça kolay olan CyberGhost'un basit arayüzü, IP adresinizin konumunu seçmenize izin veriyor ve olup bitenleri görsel olarak, anlaşılır biçimde gösteriyor. Bununla birlikte CyberGhost'un sunucu sayısı şu an için oldukça sınırlı ve ücretsiz sürümde Kanada veya Asya'daki sunucuları seçemiyorsunuz.

Facebook, Twitter ve YouTubea VPN ile nasıl girilir
App Store'da şu sıra Türkiye genelinde en çok yapılan aramalar... Hepsi de VPN ile ilgili...

2. Tunnelbear

Geliştiricilerinin de söylediği gibi Tunnelbear'ın kullanımı "çok ama çok kolay". Windows, Mac ve mobil cihazlar için uygulamalar sunan Tunnelbear, Hong Kong'tan Norveç'e verinizi yönlendirebileceğiniz birçok sunucu sunuyor. Ücretsiz sürümde yalnızca Avustralya ve Hindistan noktalarını kullanamıyorsunuz.

Facebook, Twitter ve YouTubea VPN ile nasıl girilir


CyberGhost gibi Tunnelbear da üst seviye şifreleme sunuyor ve veri trafiğinizin günlüğünü hiç kaydetmediğini söylüyor. Bununla birlikte ücretsiz sürümde katı bir kısıtlama var: Ayda 500MB'lık kota, hizmeti ücretsiz olarak sadece ara sıra kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak ülkemizdeki sıkı kotalara alışık olduğumuzdan bunun bazılıarmız için sorun olmayacağını düşünüyoruz.

3. VPNBook

Kendine güvenen bir bilgisayar kullanıcısı iseniz veya birden fazla cihazı VPN koruması altına almak istiyorsanız, VPNBook sizin için iyi bir seçenek. VPNBook ek bir uygulama kullanmıyor; ayarları işletim sisteminizin ilgili bölümlerinde yapmanız yeterli.

PPTP veya OpenVPN üzerinden şifreli bağlantıya olanak tanıyan VPNBook, altı sunucudan birini kullanmanıza izin veriyor. Sunucuların üçü Avrupa'da, üçü Kuzey Amerika'da bulunuyor.

4. Kendi OpenVPN sunucunuzu kurun

Evinizde kendi OpenVPN sunucunuzu kurmak iyi bir düşünce, ancak sunucunuza iki kişiden fazlasının bağlanması gerekiyorsa biraz para harcamanız gerekecek. Sunucuyu kurduktan sonra ona OpenVPN istemci yazılımıyla bağlanabilir, sadece ev ağınızın trafiğini şifrelemekle kalmayıp, ağınıza uzaktan, sanki evinizdeymiş gibi bağlanabilirsiniz.

5. Hotspot Shield Free

Bir süredir piyasada olan Hotspot Shield Free için söyleyeceklerimiz karışık. Ücretsiz bir hizmet olarak müthiş olsa da, ayakta kalmak için gösterdiği reklamlar ve araç çubukları canınızı bir noktadan sonra sıkabiliyor.

Chrome eklentisi olarak kurulumu basit ve hızlı olsa da, Hotspot Shield Free'yi gönül rahatlığıyla tavsiye edemiyoruz. Hizmetin 750MB'lık aylık kotası, tek ABD çıkışı ve video sitelerinin çoğuna erişimi Elite üyeliğine ayırmış olması, ondan uzak durmanıza neden olabilir.




hurriyet

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı