Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova’da Bir İlk

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve 2018 yılı yazında belirli bölümü tamamlanarak halkın hizmetine açılacak olan Emirler Kent Ormanı, Çukurova bölgesinin en fazla sosyal alana sahip tek kent ormanı olma özelliğini taşıyor.

14 Kasım 2017 Salı, 11:32
Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova’da Bir İlk
-

Büyükşehir Belediyesi hayata geçireceği projeyle Mersinlileri atıl bir kent ormanından kaliteli vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanına kavuşturuyor. Restoranlardan spor alanlarına, macera parklarından tiyatro amfilerine, çocuk oyun alanlarından kır kahvelerine kadar birçok sosyal alanı içinde barındıracak olan proje sayesinde Mersinliler keyifli bir yaşam alanına kavuşmuş olacak.

Mersin ve bölge illerin vatandaşlarına, açık havada huzurlu bir ortam keyfi sunacak olan Emirler Kent Ormanı, çeşitli peyzaj özellikleri, açık hava potansiyeline sahip doğal alanları, coğrafi konumu, orman dokusu, ulaşılabilirliği ve temiz havası ile Mersin halkı için büyük önem arz ediyor.

Şehrin kalabalığından uzak, doğayla iç içe…
Vatandaşların şehrin kalabalığından uzaklaşarak, kafa dinleyebilecekleri ve doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri alanlar inşa etmeyi hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu hedefler doğrultusunda gelişmiş ülkelerin kent ormanı kavramlarını inceledi ve Mersin’de bu projelerin nasıl uygulanacağı konusunda çalışmalar yaparak, Emirler Kent Ormanı’nın inşasına başladı.
Birçok yönüyle Türkiye’de örnek teşkil edecek Emirler Kent Ormanı Projesi tamamlandığında, içerisinde iki restoran, iki kır kahvesi, mangal alanı, altı çocuk oyun alanı, izcilik faaliyet alanı, yürüyüş yolları, kültür evi, amfi tiyatro, macera parkı, manzara seyir terası, ormancılık uygulamaları tanıtım alanı, ormancılık uygulamaları tanıtım destek binası, otopark alanları, idari bina, iki yöresel ürünler satış ünitesi,  iki tenis kortu, iki basketbol sahası, iki voleybol sahası, iki mini futbol sahası, iki spor tesisi destek binası, iki mescit, üç gözlem kulesi, dört su deposu, üç depo, bekçi evi, 20 tuvalet, 20 yağmur barınağı, 11 büfe ve 20 çeşme yer alacak.
Proje gerçekleştirildiğinde vatandaşlar, doğada yapılabilen birçok etkinliği gerçekleştirebilirken, kentin boğucu ortamından çıkarak dinlenme ve eğlenebilme fırsatına kavuşabilecek. Sadece sosyal hayata değil şehrin turizmine de katkı sağlayacak olan Emirler Kent Ormanı Projesi ile vatandaşlar doğada kamp yapabilecek ve macera ormanı gibi günümüzde revaçta olan aktiviteleri de yapma şansı yakalayacak.
Spor merkezleri sayesinde ise Türkiye’nin farklı bölgelerinden şehre gelen kulüpler, burada spor kampı yapabilecek ve böylelikle Mersin’e sosyal, turistik ve ekonomik anlamda artı değer katılacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş tarafından çalışmaları hızla devam eden Emirler Kent Ormanı’nın büyük bir bölümünün 2018 yılı Haziran ayında halkın hizmetine açılması planlanıyor.
 
Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova’da Bir İlk
Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova’da Bir İlk
Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova’da Bir İlk
Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova’da Bir İlk
Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova’da Bir İlk

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
cimri :)
22:30
15 Kasım 2017 Çarşamba
yangın riski de düşünülmüştür.
94.54.10.123
Y.b
15:43
14 Kasım 2017 Salı
MERSİN HANGİ İLÇESİNDE. VEDE NEREDE YAPILIYOR.
94.54.10.81
Nurşen
12:29
14 Kasım 2017 Salı
Beton değil doğaya uygun yapılar olmalıydı yazık
78.160.128.129
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti