Fatih Belediyesi tarafından 25 Haziran’da başlatılan "Mutlu Çocuk Şenliği", Topkapı Kaleiçi Meydanı’nda renkli görüntülere sahne oluyor. Çocuklar gün boyu kurulan oyun alanları, sahne gösterileri ve çeşitli atölyelerde eğlenceli vakit geçirirken, aileler de etkinlik alanında zaman geçiriyor. Şenlik, 5 Temmuz’a kadar devam edecek.
Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, şenlik alanında yaptığı açıklamada, "Okullar tatil olduktan sonra ilk olarak çocuklarımız için bu programları hazırladık. Her gün yaklaşık 5 ila 6 bin misafirimizi ağırlıyoruz. Çocuklarımız için birbirinden farklı etkinlikler düzenledik. Etkinliklerin tamamına katılım ücretsiz olup, mısır ve bazı ikramlarımız da ücretsiz sunuluyor. Bunun yanında, cüzi ücretlerle hizmet veren satış noktalarımız da mevcut." ifadelerini kullandı.
Turan, İstanbul’un dört bir yanından gelen misafirlerin yanı sıra, yurt dışından Türkiye’ye gelen gurbetçi vatandaşların da çocuklarıyla birlikte bu atmosferi deneyimlemek için etkinliğe katıldığını belirtti. "Hem Fatihlileri hem de tüm İstanbulluları şenliğimize davet ediyoruz. 5 Temmuz’un ardından yaz boyunca etkinliklerimiz devam edecek." diyerek sözlerini tamamladı.