Fenerbahçe'nin nisan ayı Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu ve Divan Kurulu üyeleri katıldı.
Ayrıca, kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım da toplantıya katıldı. Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Şekip Mosturoğlu, futbol takımının son puan kaybının ardından, yaşanan başarı eksikliğine dikkat çekti. Ayrıca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yaşanan olaylar nedeniyle üzüntülerini ifade etti. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Mosturoğlu, "Dün akşam yaşadığımız ve hepimizi derinden üzen maç sonucunun ardından bir araya geldik. Futbol takımımızın almış olduğu beraberliğin Süper Lig şampiyonluk yarışında ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz." dedi.
Mosturoğlu, Fenerbahçe taraftarının şampiyonluk beklentileri olduğunu ve bu nedenle yaşanan hayal kırıklığını anladıklarını belirtti. Takımın geçmişteki başarısızlıklarının sorumluluğunun sadece yönetime ait olmadığını, tüm paydaşların bu sorumluluk içinde yer aldığını ifade etti. "Futbolda bir zihniyet değişikliği şart" diyen Mosturoğlu, anlık hissi kararların değil, sistematik bir yaklaşımın önemli olduğunu vurguladı.
Mosturoğlu, Fenerbahçe'nin tarih boyunca zorlu dönemler yaşamış bir kulüp olduğunu hatırlatarak, "Bu camianın gücü, zor zamanlarda ortaya çıkar." şeklinde konuştu. Ortak akıl ve yapıcı eleştirinin önemine değinen Mosturoğlu, birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini belirtti. "Bugün moralimiz bozuk olabilir, ancak camiamız bizlerden çözüm üretmemizi beklemektedir." ifadelerini kullandı.
