Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı kutlandı.

Fethiye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla bir tören gerçekleştirildi. Törende, şehitler saygı ve minnetle anıldı. Tören, Şehitler Anıtı önünde düzenlenirken, katılımcılar arasında yerel yöneticiler, gaziler ve halk da bulunuyordu.

Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı kutlandı.
Fethiye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla bir tören gerçekleştirildi. Törende, şehitler saygı ve minnetle anıldı. Tören, Şehitler Anıtı önünde düzenlenirken, katılımcılar arasında yerel yöneticiler, gaziler ve halk da bulunuyordu.

18 Mart 1915 tarihinde Türk askeri, Birinci Dünya Savaşı sırasında unutulmaz bir destan yazdı. Stratejik bir geçiş noktası olan Çanakkale Boğazı’na girmeye çalışan İtilaf Devletleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında büyük bir bozguna uğratıldı. Fethiye'de, 111. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören, Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirildi ve burada şehitlerimiz saygı, minnet ve şükranla anıldı. Tören, Uğur Mumcu Parkı’ndaki Şehitler Anıtı önünde çelenk sunma ile başladı.

Törene, Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Okan Mumcu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Ağır, İlçe Emniyet Müdürü Salih Murat Kara gibi isimlerin yanı sıra, gaziler, şehit aileleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin başlangıcında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Gaziler Milletin Minnettarlık Abideleridir

Törende, Türkiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Topal, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Topal, "Gazi unvanı verilen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanlarla birlikte bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize ve aramızdan ayrılan tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ve gazi toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir şey olamaz. Bugün de aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne saldıranlara karşı canımızı vermeye hazırız. Gaziler milletin minnettarlık abideleridir. Üzerinde yaşadığımız toprakların bir vatana dönüşmesi ve bekasının sağlanması bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakarlığı sayesindedir" ifadelerini kullandı.

Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, şehitlik özel defterini imzalayarak, "Aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, devletimizin bekası ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yılı vesilesiyle saygı, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği değerlerle devletimizin menfaatlerini her şart altında koruyarak, gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakma azim ve kararlılığı içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Akkaya, Türkiye'nin tarihi boyunca hür yaşamayı ilke edinmiş milletin, bağımsızlığı için büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirtti. Ayrıca, şehit ve gazilerin fedakarlıklarının asla unutulmayacağını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin