Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde "Seçime Doğru" konulu bir konferans düzenledi. Konferansa CHP Fethiye ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu ve ADD Muğla ile ilçelerinin şube başkanları da katıldı. Çölaşan, demokrasi ile hak arama arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, "Demokrasi hak aramaktır. Buraya, seçim öncesi yapılacakları anlatmak için geldim" ifadelerini kullandı.
ADD Fethiye Şube Başkanı Haydar Murat Topçu ise, "Türkiye’nin bağımsızlığını savunmak Cumhuriyetçilerin ve ulusalcıların sorumluluğudur" dedi.
Çölaşan, demokrasi ve seçim ilişkisini değerlendirerek, "Önümüzdeki genel seçime baktığımızda, bu seçimlerin amacı nedir? Klasik anlamda demokrasi var, ancak mevcut yönetim sürekli bu kavramları itibarsızlaştırıyor" şeklinde konuştu. Hak aramanın demokratik bir eylem olduğunu vurgulayan Çölaşan, devletin bu konuda gerekli koşulları sağlaması gerektiğini ifade etti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA