Filipinler Mindanao'da Meydana Gelen Depremde Can Kaybı 35'e Yükseldi

Filipinler Mindanao açıklarında gerçekleşen 7.8 büyüklüğündeki depremde can kaybı 35'e ulaşırken, yaralı sayısı da 200'ü geçti.

Filipinler Mindanao'da Meydana Gelen Depremde Can Kaybı 35'e Yükseldi
Filipinler Mindanao açıklarında gerçekleşen 7.8 büyüklüğündeki depremde can kaybı 35'e ulaşırken, yaralı sayısı da 200'ü geçti.

Filipinler’de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem, bölgede büyük bir yıkıma yol açtı. Filipinler Sivil Savunma Ofisi, 35 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken, yaralı sayısının da 200'ü geçtiği belirtildi. Acil durum ekipleri, arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Olay yerine intikal eden askerler ve yetkililer, kurtarma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, depremin merkez üssüne yakın bir bölgede yüksek katlı bir binanın şiddetli sarsıntı sırasında nasıl sallandığı gözler önüne serildi. Bu görüntüler, depremin yarattığı korku ve paniği daha da artırdı.

Depremin büyüklüğüne dair farklı açıklamalar yapılmıştı. Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), sarsıntının büyüklüğünü 7 olarak duyururken, Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Kurumu (BMKG) ise bunu 7.7 olarak kaydetti.

Yerel saatle 07.37’de meydana gelen deprem, 10 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin ardından kıyı bölgeleri için tsunami uyarısı yapılmış olup, sarsıntı bazı yerlerde maddi hasara neden oldu. Yetkililer, ilerleyen saatlerde hasar tespit çalışmalarına başlayarak durumu daha iyi değerlendirmeyi umuyorlar.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin