ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik süregelen operasyonlar hakkında bilgi verdi. CENTCOM, Epic Fury Operasyonu çerçevesinde İran'a ait bir savaş gemisinin ABD güçleri tarafından batırıldığını duyurdu. Açıklamada, "İran’a ait Jamaran sınıfı bir korvet, Epic Fury Operasyonu’nun başlangıcında ABD güçleri tarafından hedef alındı ve şu anda Umman Körfezi’nin derinliklerinde" denildi. Başkan'ın da vurguladığı gibi, İran Silahlı Kuvvetleri, IRGC ve polis mensupları silahlarını bırakmalı ve gemiyi terk etmelidir." ifadeleri kullanıldı.
CENTCOM, ayrıca Epic Fury Operasyonu esnasında 3 ABD askerinin çatışmada yaşamını yitirdiğini ve 5’inin ağır yaralandığını belirterek, "Büyük ölçekli muharebe operasyonları devam etmekte ve müdahale çabalarımız sürmektedir." dedi.
İran'ın USS Abraham Lincoln açıklaması yalanlandı
CENTCOM, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun USS Abraham Lincoln uçak gemisini balistik füze ile vurduğuna dair açıklamasını da yalanladı. CENTCOM, "Lincoln vurulmadı. Fırlatılan füzeler ona yaklaşamadı bile. Lincoln, İran rejiminin tehditlerini ortadan kaldırmak ve Amerikan halkını korumak amacıyla operasyonumuzu desteklemek için uçakları havalandırmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.
