Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda Türk Metal Sendikası'na karşı başlatılan işçi eylemi, 15. gününde sona erdi. Akşam saatlerinde fabrika yönetimi ile işçilerin büyük bir çoğunluğu arasında varılan prensip anlaşması, işçilerin alanda gerçekleştirdikleri eylemi sonlandırmalarına neden oldu. İşçiler, vardiyalarına dönerek üretime devam etti.
Eylemin sona ermesi ile ilgili açıklamalarda bulunan işçi sözcüsü Hakan Cömert, fabrika yönetimi ile anlaşmaya varamayan 12 işçiyle birlikte hareket ettiklerini belirtti. Cömert, “Üretimin ne durumda olduğunu bilmiyorum ama direniş alanını boşaltmış durumdayız. İçerideki bazı arkadaşların iyi niyetli olmadığını öğrendik, bu da grubun parçalanmasına neden oldu. Psikolojik baskı altında kalan arkadaşlarımız bu durumu kaldıramadı ve içeri girmeye karar verdiler. Şu an yönetim kadrosunda bulunan 12 arkadaşımız işten çıkarıldı, diğerleri ise işe başladı. Biz de hukuki yollara başvuracağız” ifadelerini kullandı.
Cömert ayrıca, yapılan toplantıya katılmadıklarını ve kendisinin alanı terk etmek istemediğini belirtti. Ayrıca, işçilere herhangi bir dava açılmayacağına dair sözler verildiğini, ancak henüz imzalı bir belgenin bulunmadığını vurguladı. İşçilerin şu an itibarıyla işe başladığını, ancak 12 işçi için sorunların devam ettiğini sözlerine ekledi.
