Forum Katlı Kavşağı İçin Konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Ocak Ayının Sonunda Mersinliler’in Hizmetine Açacağız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir’in tüm birimleriyle çalışmalarını sürdürdüğü Forum Katlı Kavşağı, 4. Çevre Yolu ve Bilim Merkezi başta olmak üzere bisiklet yolu çalışmaları ve peyzaj uygulamalarını yerinde inceledi.

21 Aralık 2020 Pazartesi, 09:01
G: 21.12.2020 - 11:16
Forum Katlı Kavşağı İçin Konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Ocak Ayının Sonunda Mersinliler’in Hizmetine Açacağız"
-

Saha incelemelerinde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ve daire başkanları da yer aldı.

“4. Çevre Yolu çalışmamız bir prototip niteliğinde”
4. Çevre Yolu açma sahasında yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “4. Çevre Yolu toplamında yeni inşaat sahamız 950 metre. 600 metre de Vali Hüseyin Aksoy Caddesi ile İsmet İnönü Bulvarı arasındaki kısımda. Yani toplamda 1550 metrelik bir güzergah çalışmasına bu yıl içerisinde başladık. 2021 yılı içerisinde de bu güzergahı tamamlayacağız. 35 metre genişliğindeki bir yol çalışmamız burası. Bütün müştemilat ile ince ayrıntılarına kadar düzenlenmiş, hesaplanmış, kaldırımı, altyapısı, yürüme ve bisiklet yollarıyla bundan sonraki açacağımız bulvarlar arasında bir prototip niteliğinde” dedi.

“Forum Katlı Kavşağı’nı Ocak ayının sonunda Mersinliler’in hizmetine açacağız”
Yapımı süren Forum Katlı Kavşağı’na ilişkin olarak da Başkan Seçer, “Yapımı devam eden Forum Katlı Kavşağı’nda yine incelemeler yaptık. Kaba inşaatının yüzde 60-65’lik kısmının tamamlandığını gördük. Bildiğiniz gibi 2021 yılı Ocak ayı sonuna bitirmeyi hedeflediğimiz bir çalışma. Herhangi bir olumsuzluk karşımıza çıkmaz ise hedefimiz tutacak ve Ocak ayının sonunda Mersinliler’in hizmetine açacağız” diye konuştu.

“İhaleler tamamlandıktan sonra kısa sürede metro inşaatını da başlatmak istiyoruz”
Başkan Seçer, sokağa çıkma yasaklarında da Mersin’e değer katmak adına hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Zaman bizim için önemli ve değerli. Mersin’in hizmete çok ihtiyacı var. Önemli yatırımlara ihtiyacı var. Onun için zaman değerli. İşimizi ciddi yapmak zorundayız. Planlı, programlı yapmak zorundayız. Zamanı iyi kullanmak zorundayız. Bu sebeple Mersin Büyükşehir Belediyesi; Başkanından tüm çalışanlarına kadar 7/24, hafta sonu tatili, kışı, yazı, yağmuru, fırtınası dikkate alınmadan sahalarda çalışan bir çalışma ekibi. Çalışmalarımız daha da yoğunlaşacak. Pandeminin getirdiği bir takım sıkıntılar yaşadık. Bazı programlarımızı, projelerimizi ertelemek zorunda kaldık. Pandeminin getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için vatandaşlarımıza yardım eli uzatmamız gerekiyordu. Dikkatimizi oraya doğru yönelttik. Şimdi bir taraftan pandemi ile mücadele süreci içerisinde yine vatandaşlarımıza yardımcı olmak için her türlü imkanımızı seferber ettik ama diğer taraftan da hayat devam ediyor. Yatırım yapmamız gerekiyor. Yola, altyapı, üstyapı çalışmalarına ihtiyacımız var. Mersin’de hemşerilerimize raylı sistem sözü verdik. Yeraltı raylı sistemimizde 13.4 kilometrelik uzunluğundaki ilk etabının ön yeterlilik ihalesi sona erdi. 29 Ocak’ta da artık bu firmalar ihale ile yarışacaklar. Umut ediyorum kısa süre içerisinde ihaleleri de sonuçlandırıp metro inşaatını da başlatmak istiyoruz.”

“Vatandaşın hayır duasını almak için çalışıyoruz”
Yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak vatandaşlardan gelen olumlu geri dönüşleri de değerlendiren Seçer, “Vatandaş ile bir gönül bağı kurabilmişseniz, vatandaşlar bu tavrı size gösteriyorsa, sevgi ile hürmet ile yaklaşıyorsa, bu bizim için dünyanın malına değer bir durumdur. Zaten değerli, kaliteli; vatandaşı için, ülkesi için çalışan her siyasetçi sadece bunun için çalışır. Vatandaşın sevgisini kazanmak için, hürmetini kazanmak için, onun hayır duasını almak için çalışır. Biz de onun için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Filenin Sultanlarının maçını izledi
Başkan Seçer, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde şampiyonluk yolunda ilerleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Konya Anka Gençlik ve Spor Kulübü ile olan karşılaşmasını da takip etti. Toroslar 1000 Kişilik Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de izledi. Başkan Seçer’in her iki takım sporcularına başarılar dilediği mücadeleyi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 25-19, 25-16 ve 25-14’lük setlerle 3-0 kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”