Fotokapanlar Ormanları Korumaya Devam Ediyor

Orman Genel Müdürlüğü ormanları korumak, izlemek, yasa dışı faaliyetleri engellemek, orman suçlarına karşı anında ve olay yerinde müdahale edebilmek amacıyla ORKİEM (Ormanları İzleme Koruma Entegre Müdahale) Projeleri kapsamında yerli ve milli yapay zeka ile suç tespiti yapan teknolojiler geliştirmeye devam ediyor.

21 Mart 2021 Pazar, 00:01
Fotokapanlar Ormanları Korumaya Devam Ediyor
-

Fotokapanlar üzerine entegre edilen sistem ile geliştirilen teknoloji, 2016 yılından itibaren, başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere 26 Bölge Müdürlüğü’ne 2671 adet fotokapan kurularak uygulandı.

Fotokapanlar ile orman sahaları 7 gün 24 saat izlenmekte. Hareket ve ısı sensörlerinden sağlanan görüntü ve videolar, makineler arası haberleşme yöntemi ile aktarılıp yapay zeka tarafından işlenip ilgili orman işletme şefine eş zamanlı olarak gönderiliyor.

Yerli ve milli yapay zeka destekli fotokapanlarda insan, hayvan, araç ve iş makinesi türüne göre alarm oluşturuyor. Aynı zamanda; orman suç aletlerini, canlı-cansız nakil vasıtalarını tanımlayarak öncelikli alarm sınıfları belirleniyor ve plaka tanımlama yapılıyor.

Kesme, nakil, açma,yangın,otlatma, taşıma, kaçak avlanma vb. orman suçlarında koruma sağlayan fotokapanlar ile aynı zamanda insan, kaynak ve zaman tasarrufları da sağlanıyor. Taşra teşkilatında kurulumu gerçekleştirilen fotokapanlar ile orman suçlarının oluşması büyük oranda engellenmiş olup, yasadışı orman faaliyetlerine olay yerinde anında müdahale de sağlanıyor. Düzenlenen suç zabıtlarında, fotokapanlardan elde edilen görüntüler suç delili olarak kullanılıyor.

Orman Genel Müdürlüğü merkezinde, ORİKEM canlı izleme ve yönetim odasında taşra teşkilatlarındaki fotokapanların uzaktan yönetimi, sinyal takipleri, kontrolleri yapılıyor ve sahaya teknik destek sağlanıyor.
Aynı zamanda suç görüntülerinin, suç tutanaklarıyla eşleştirilmeleri yapılıyor.

Ormanlarda fotokapan kullanımının yaygınlaşması ile gözle görülebilir ve ölçülebilir şekilde toplumsal bilinçlenme, farkındalık oluşumu ve caydırıcılık etkilerinde artış bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı