Galatasaray Kulübü’nün 23 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek genel kurulunda başkan adayı olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Özdoğan, Galatasaray’ın gelir ve gider dengesini sağlamak için çaba göstereceklerini açıkladı. Kulübün 450 milyon lira gelirine karşılık 550 milyon lira gideri bulunduğunu belirten Özdoğan, borçları azaltmak için ilk aşamada 50 milyon dolar elde etmeyi planladıklarını ifade etti. Özdoğan, kulüp gelirlerini artırmak amacıyla stat ve sponsorluk gelirlerine odaklanacaklarını dile getirdi.
Yıldız Oyuncu Transferi Üzerine
Özdoğan, dünyada en iyi futbolcular arasında Messi, Ronaldo ve Ribery’yi sayarak, Ribery'nin Galatasaray'daki performansına dikkat çekti. Yıldız oyuncu olmanın sadece popülarite ile ilgili olmadığını vurguladı ve yaşça büyük futbolcuların yıldız adayı olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi.
Ibrahimovic’i Transfer Etmek Kolay
Özdoğan, Ibrahimovic transferinin kolay olduğunu ifade ederken, bunun sürdürülebilirliği sağlamak için yeterli olmayacağına dikkat çekti. “Yıllık maliyeti vergisiz 18 milyon Euro olan bir Ibrahimovic’i getiririz ama bunun devamlılığını sağlamak zor” dedi. Ayrıca genç yeteneklere yönelmenin önemini vurguladı ve maliyetlerin doğru yönetilmesi gerektiğini belirtti.
Kaynakların Verimli Kullanılması Gerekiyor
Geçtiğimiz yıl Galatasaray taraftarlarının forma alımından elde edilen gelirle kulübün 15 milyon lira zarar ettiğini belirten Özdoğan, kaynakların daha verimli kullanılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kulübün mali durumunu düzeltmek için sponsorluk gelirlerini artıracaklarını ve bu alanda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Şampiyonluk Hedefi
Özdoğan, Galatasaray’ın gelecekte şampiyonluk hedefi taşıması gerektiğini belirterek, yönetim süresince borçların daha da azalmasını hedefleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile görüşmeden herhangi bir karar vermeyeceklerini vurguladı.
Galatasaray TV İle İlgili Eleştiriler
Diğer başkan adaylarıyla birlikte olmaktan memnun olduğunu belirten Özdoğan, Galatasaray TV'nin yayın politikalarını eleştirdi. “Galatasaray TV yanlı yayın yapıyor, bu nedenle orada yer almayacağım” dedi. Özdoğan, kulüp üyeleri olarak televizyonun yayın ilkeleri üzerinde eleştiri yapma haklarının olduğunu vurguladı.