Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Halep'e yeşil alan ve ulaşım desteği sağlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Halep Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Halep'te 150 bin 692 metrekarelik Millet Bahçesi yapacak ve 5 adet otobüs hibe edecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Halep'e yeşil alan ve ulaşım desteği sağlıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Halep Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Halep'te 150 bin 692 metrekarelik Millet Bahçesi yapacak ve 5 adet otobüs hibe edecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Halep Valiliği arasında gerçekleştirilen iş birliği, "Halep Millet Bahçesi Parkı Yapımı ve Araç Hibesi Ortak Proje Protokolü" adı altında Halep Valiliği’nde onaylandı.

Protokole, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Halep Valisi Azzam Al Gharib ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber katıldı. Bu protokol ile Halep şehir merkezinde kamuya açık bir alan olan 150 bin 692 metrekarelik Millet Bahçesi Parkı’nın inşası gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Halep Valiliği’ne 5 adet 8 metrelik otobüs hibe edecek. Bu hibe ile Halep’teki ulaşım hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Protokol, 2011 yılından beri süregelen çatışmalar sonucunda Halep’in yaşadığı altyapı ve hizmet kayıplarını azaltmayı amaçlıyor. Hibe edilen otobüslerle Halep Valiliği’nin, belediye hizmetlerini daha etkin bir şekilde sunması planlanıyor.

Kardeş Şehir İş Birliği

Park inşası ve araç hibesi çalışmaları, kardeş şehir iş birliği çerçevesinde kamu yararını gözeterek hayata geçirilecek. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Halep ile Gaziantep arasındaki tarihi ve kültürel bağların önemine değinerek, "Kardeşlik, iyi günde de kötü günde de yan yana olmaktır." ifadesini kullandı.

Şahin, Halep ile Gaziantep'in ortak geçmişine vurgu yaparak, "Biz aynı medeniyetin ve kültürün mirasçılarıyız. 13 yıl önce yaşanan acıları birlikte hissettik. Bu bağ sadece geçmişe değil, geleceğe de uzanıyor." şeklinde konuştu.

Ulaşım İhtiyacının Giderilmesi

Yaklaşık 100 bin kişinin Gaziantep’ten Halep’e geri döndüğünü bildiren Şahin, "Belediye meclis kararımızla 5 otobüs hibe ettik. Halep'te 150 dönümlük alanı Millet Bahçesi olarak düzenleyeceğiz." dedi.

Halep Valisi Azzam Al Gharib ise Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin her zaman güçlü kaldığını belirterek, "Suriye’nin zor dönemlerinde Türkiye’nin desteği hep yanımızda oldu." dedi.

Protokolün Önemi

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep ile Halep arasındaki ilişkilerin tarihi bir geçmişe dayandığını ifade ederek, imzalanan protokolün kardeşlik hukukunun somut bir adımı olduğunu vurguladı. Ulaşım ve yeşil alan projeleri dahil olmak üzere iş birliğinin devam edeceğini belirtti.

Protokol imza töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ve hediyeleşme merasimi ile sona erdi. Hibe edilen 5 adet otobüs Halep Valiliği’ne teslim edildi. Ayrıca, Başkan Fatma Şahin, Tel Rıfat’ta yürütülen tamirat çalışmalarını da yerinde inceledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin