Yesemek Açık Hava Müzesi, bu yıl "Yesemek 2. Resim Festivali"ne ev sahipliği yaparak sanatseverlere kapılarını açtı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi müzede gerçekleştirilen bu festivalde, 13 okuldan 500 öğrencinin hazırladığı karakalem, yağlı boya ve pastel çalışmaları sergilendi. Festivalin mottosu "500 resim 500 heykel ile buluşuyor" olarak belirlendi ve etkinlikte öğrencilerin yaptığı resimler, tarihi eserlerle aynı atmosferde ziyaretçilere sunuldu. Tarih ve sanatın iç içe geçtiği bu etkinlik büyük ilgi gördü.
Özel Bir Mekanda Bulunuyoruz
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Feray Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bugün çok özel bir mekandayız. Tarihin medeniyete ev sahipliği yaptığı dünyanın en büyük açık hava müzesindeyiz. İslahiye sadece bereketli topraklarıyla değil, tarihi ve kültürüyle de medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok özel bir ilçemiz. Bu projeleri ve programları çok anlamlı buluyorum. Çünkü gençlerimize hem tarihi gösteriyoruz hem de gelecek nesillere ufuk açıyoruz" dedi.
Festivalin Geleceği Işıldıyor
İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, düzenlenen resim festivalinin yıllarca devam edeceğini belirterek, "Bugün çok güzel bir mekanda, güzel insanlarla beraberiz. Yesemek, UNESCO miras listesinde yer alan çok değerli bir alan. Yakın zamanda kaybettiğimiz değerli tarihçilerden İlber Ortaylı burayı 'dünyanın sanat atölyesi' olarak tanımlıyordu. Bugün, tarihin bize emanet ettiği bu alanda 500 tarihi eser sergileniyor. İkincisi düzenlenen resim festivalimizde 500 sanat eseriyle buluşuyoruz. Bu programın yıllarca devam etmesini umuyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, emek veren öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.
Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Feray Yılmaz, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin ile kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
