Gaziantep’in Nizip ilçesinde meydana gelen olayda, O.E.O. isimli besici, tanımadığı 3 şahsa küçükbaş hayvanlarını toplam 64 bin 400 TL karşılığında sattı. Ödemeyi elden nakit olarak alan besici, daha sonra paraların sahte olduğunu fark etti. Bu durum üzerine besici, İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurarak şikayette bulundu.
Alınan ihbar sonrası jandarma ekipleri, güvenlik kameralarını inceledi ve şüphelilerin M.E., H.K. ve İ.Y. isimli şahıslar olduğunu belirledi. Jandarma, şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenledi. Yapılan operasyon neticesinde, sahte para ile küçükbaş hayvan satın alan bu üç kişi, hayvanlarla birlikte gözaltına alındı.
Ele geçirilen küçükbaş hayvanlar, sahibine teslim edilirken, 64 bin 400 TL değerindeki sahte 200 TL’lik banknotlara el konuldu. Olayla ilgili şüpheli şahıslar hakkında yasal işlemler başlatıldı. Jandarma ekiplerinin dolandırıcılık olayına karşı gösterdiği hızlı müdahale, bu tür dolandırıcılıkların önlenmesi açısından önemli bir adım oldu.