Gaziantep Şahinbey'de Bugün Başlayan Kan Bağışı Kampanyasına Vatandaşlardan Yoğun Katılım Sağlandı

Gaziantep Şahinbey'de "Kan Verelim Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım" sloganıyla başlayan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep Şahinbey'de Bugün Başlayan Kan Bağışı Kampanyasına Vatandaşlardan Yoğun Katılım Sağlandı
Gaziantep Şahinbey'de "Kan Verelim Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım" sloganıyla başlayan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve Valilik ile Türk Kızılay’ının destek verdiği kan bağışı kampanyası, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 8 Mayıs Cuma günü akşam 20.30’a kadar devam edecek. Bu yıl 17’incisi gerçekleştirilen kampanya, büyük bir katılım ile sürdürülüyor. Meydanda kurulan stantlarda vatandaşlar kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

Katılımcılar, kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurduktan sonra, görevli doktorlar tarafından sağlık durumları değerlendirildi. Ardından, gönüllüler kan bağışı yaptı. Kampanya süresince tüm bağışçılara spor ayakkabısı hediye ediliyor. Üç gün sürecek bu etkinlik, toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı ve düzenli bağışçı sayısını artırmayı hedefliyor.

Her Bir Ünite Kan Üç Kişiye Umut Oluyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 17 yıllık bir geçmişe sahip olan kampanya kapsamında 65 bin 880 ünite kan bağışı toplandığını belirtti. Tahmazoğlu, "Bu üç gün boyunca hedefimiz 20 bin ünite kana ulaşmak. Bu tür kampanyaların birçok faydası var. Özellikle ilk defa kan verenler için oldukça önemlidir. Hanım kardeşlerimizden de yoğun bir ilgi var. Geçen yıl 13 bin 625 ünite kan topladık fakat bu yıl katılım oranının daha fazla olmasını bekliyoruz. Kan vermek, sağlığımız açısından oldukça kritik bir rol oynuyor. Verdiğimiz her ünite kan, üç kişiye umut oluyor" şeklinde konuştu.

Bu Gurur Gaziantep’e Nasip Oldu

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Bu yıl 17’incisi gerçekleştirilen kampanya, 65 bin 880 ünite kanın toplandığı bir festivale dönüşmüştür. Kan bağışı, Türk Kızılay’a yapılan bir iyilik değil, milletimizin kendi hastalarına yaptığı bir iyiliktir. Gaziantep, Kızılay için önemli bir şehir ve burada kan bağışı konusunda sürekli iyileşmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kan Bağışı Kampanyası Adeta Bir Festivale Döndü

Vali Kemal Çeber de, "Büyük bir organizasyonla bir aradayız ve bu kampanya, kan bağışının festival gibi yapıldığı tek yer Gaziantep'tir" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyelerine hediye takdim edildi ve katılımcılar kan bağışında bulundu. Kampanyaya Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin