Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen birleşimde, gündem maddeleri doğrultusunda tarımsal desteklerin sürdürülmesi ve sosyal projelerin geliştirilmesi üzerine çeşitli kararlar alındı. Başkan Vekili Halil Uğur, 6 Şubat'ta hayatını kaybedenleri anarak, 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybedilen vatandaşlar için şehrin genelinde anma programları gerçekleştirildiğini belirtti. Uğur, "O günden bugüne kadar, ülkemiz, hükümetimiz ve belediyemiz olarak yaraları sarmak için elimizden geleni yaptık. Tüm ilçe belediyelerimizle birlikte bu çalışmaları kararlılıkla sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Meclis toplantısında, deprem bölgesindeki çiftçilere yönelik yeni destekler ele alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye’deki çiftçilere yüzde 50 hibe desteğiyle toplam 1 milyon 26 bin 500 kilogram yem dağıtma kararı aldı. Bu destekten, TÜRKVET kayıtlı çiftçiler yararlanabilecek. Büyükbaş hayvan sayısı 10 ve altı, küçükbaş hayvan sayısı ise 50 ve altı olan çiftçilere yönelik bu destek, bölgedeki tarım faaliyetlerini canlandırmayı amaçlıyor.
Toplantıda bilgi veren Halil Uğur, "İslahiye ve Nurdağı’nın depremden etkilenmesi nedeniyle tarımın her alanında destek sağladık. Üreticilerimiz yem desteği talebinde bulundu. Yaklaşık bin 26 ton yem desteği, hayvan sayılarına göre çiftçilerimize dağıtılacaktır. Desteğin toplam maliyeti yaklaşık 16 milyon TL’dir. Bunun yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak" ifadelerini kullandı.
Mecliste ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Cumhuriyeti’nin başkenti Priştine arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına karar verildi. Bu adımla iki şehir arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.