Gaziantep'te Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı vesilesiyle Gaziantep'te düzenlenen etkinlikte, duygu dolu anlar yaşandı. Katılımcılar, şairlerin şiirleriyle tarihi bir yolculuğa çıktılar.

Gaziantep'te Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle düzenlediği "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" etkinliği, Gaziantep'te yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, şair Serdar Tuncer, Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirler okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Etkinlik öncesinde, Çanakkale Savaşı Müzesi ve Fotoğraf Sergisi gezildi. Tuncer, görsel sunumlar eşliğinde savaştan sonra yaşanan dramı ve yokluk içindeki milletin çocuklarının askere alınarak verdikleri mücadelenin önemini anlattı. Programda Türk Halk Müziği sanatçısı Cihan Yıldız da Çanakkale türküleriyle katılımcılara seslendi.

Şair Serdar Tuncer, etkinliğin Gaziantep'e yakışır bir organizasyon olduğunu belirterek, katılımcıların yoğun ilgisinden memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile tüm katılımcılara teşekkür etti.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Serdal Avcı da etkinliğin büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade ederek, Gaziantep'in her zaman en iyisini başardığını söyledi. Programa, Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Kamil İspir, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve birçok bürokrat katıldı. Program sonunda, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, etkinliğe katkı sağlayan Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız'a çiçek takdim etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin