TARGET Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen “COST (European Cooperation in Science and Technology, Bilim ve Teknoloji’de Avrupa İşbirliği) Bilgi Günü”, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Gaziantep ve çevre illerdeki üniversitelerden yoğun katılım sağlandı.
Etkinlik Açılışı
Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TARGET Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türkay Dereli, uluslararası işbirliklerinin önemine vurgu yaptı. Dereli, COST projelerinin, benzer alanlarda çalışan araştırmacıları bir araya getiren önemli bir platform olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin COST projelerinde daha aktif bir rol aldığını ifade etti.
Projelerin Faydaları
GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, COST projelerinin deneyim paylaşımı açısından sağladığı avantajları dile getirdi. Göğüş, bu projelerin katılımcılara uluslararası düzeyde çalışma fırsatı sunduğunu ve disiplinler arası çalışmayı teşvik ettiğini belirtti. Ayrıca, katılımcılar için masrafların karşılandığı ideal bir ortam sağlandığını da sözlerine ekledi.
COST Hakkında Bilgilendirme
Etkinlikte COST'un genel yapısı, üye ülkeleri ve proje katılım süreçleri hakkında sunum yapan TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı uzmanı Ayşe Sayın Üke, katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Etkinlik, araştırmacıların soruları ve fikir alışverişleriyle sona erdi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA