Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinesinde yürütülen hırsızlık önleme çalışmaları, il genelinde etkili bir şekilde devam ediyor. Jandarma ekipleri, özellikle hırsızlık olaylarının yoğun olduğu bölgelerde devriye faaliyetleri gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Şahinbey, Şehitkâmil, İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde yapılan denetimlerde, 9 ayrı ev ve işyerine yönelik hırsızlık suçlarından 12 şüpheli şahıs yakalandı.
Yapılan aramalarda yakalanan şahısların üzerinde ve eşyalarında önemli miktarda malzeme ele geçirildi. Bunlar arasında 1 adet araç, 3 adet motosiklet, 210 metre elektrik kablosu, 3 adet elektrik trafosu, 13 bin 600 TL nakit para, market gıda ürünleri ve çeşitli ev eşyaları bulunuyor. Ele geçirilen malzemeler, sahiplerine iade edilmek üzere gerekli işlemler yapılmakta.
Gözaltına alınan 12 şüpheli hakkında adli süreç başlatıldı. Jandarma, hırsızlık suçlarıyla mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.
