Gaziantep'te Kurban Bayramı'nda Acemi Kasaplar Acil Servisleri Doldurdu

Gaziantep'te Kurban Bayramı'nda birçok vatandaş kurban kesimi sırasında yaralanarak hastaneye başvurdu. Acemi kasapların bıçak ve hayvan darbeleri nedeniyle yaralandığı bildirildi.

Gaziantep'te Kurban Bayramı'nda Acemi Kasaplar Acil Servisleri Doldurdu
Gaziantep'te Kurban Bayramı'nda birçok vatandaş kurban kesimi sırasında yaralanarak hastaneye başvurdu. Acemi kasapların bıçak ve hayvan darbeleri nedeniyle yaralandığı bildirildi.

Gaziantep'te Kurban Bayramı'nın ilk gününde, bayram namazının ardından kurban kesme işlemlerine başlayan bazı vatandaşlar, dikkat eksikliği nedeniyle çeşitli yaralanmalar yaşadı. Kent merkezi ve çevresindeki ilçeler, beldeler ve kırsal alanlarda kurban kesimine katılan vatandaşlar, bıçak, satır ve hayvan darbeleriyle yaralanarak hastanelere gitti. Özellikle el, kol, ayak ve bacak bölgelerinden yaralanan vatandaşlar, Şehitkamil Devlet Hastanesi başta olmak üzere farklı hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alındı. Acemi kasapların neden olduğu yaralanmalar nedeniyle hastanelerde yoğun bir hareketlilik gözlemlendi.

Yaşanan Talihsiz Olaylar

Olayı yaşayan Hatice Durnaoğlu, yaşadığı talihsiz durumu aktararak, “Kurbanlık asılıydı, ağırlık fazla olduğu için ip kaldırmadı ve düştü. Bıçakta elime değdi. Hastaneye geldim ve elime 3 dikiş attılar” dedi.

Acemi Kasaplık Sıkıntısı

Mahmut Güneş, 10 adet kurbanlığın 9’unu kestiğini, ancak sonuncusunda acemi kasaplığının devreye girdiğini ifade etti. “10 adet koyunumuz vardı. 9’unu kestim, sonuncu kurbanlıkta elimi kestim. Acemi kasaplığım tuttu. Gaziantep Şehir Hastanesi’ne yönlendirdiler. Muhtemelen ameliyat olacakmışım. Çünkü derin bir şekilde kası kesmişim” şeklinde konuştu.

Yorgunluk Sonucu Yaralanma

Fatih Cihan ise yorgunluktan dolayı elini kestiğini belirtti. “Kurbanlıkları kestiğim esnada üzerimde bir yorgunluk vardı, ciğeri çıkarırken elimi kestim. Şu anda da tedavimi oldum, evime gidiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin