AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Mete Akcan ve diğer birliğin başkanlarıyla bir araya gelerek, yeni görevlerinde başarılar diledi. Ziyaret sırasında Bozgeyik, ihracatın ülke kalkınmasındaki kritik rolüne değindi. "İhracat olmadan ekonomik büyümeyi sağlamak ve kalkınma hedeflerimize ulaşmak mümkün değil." diyen Bozgeyik, Türk mallarını yurt dışında temsil eden ihracatçılara teşekkür etti. "Onların yanında olmaya ve ihracatın artması için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
GAİB'in Rolü
GAİB Koordinatör Başkanı Mete Akcan, Bozgeyik'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, ihracatın mevcut durumu ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdi. Akcan, "GAİB, bölge ihracatının amiral gemisidir" ifadelerini kullanarak, birliklerin ihracatı güçlendirmek için ortak çalıştıklarını belirtti. Küresel ticaretteki değişimlere dikkat çeken Akcan, "Hükümetin desteği ile sorunlarımızı çözerek ülke ihracatını artırma hedefindeyiz." dedi.
Eşit Rekabet Koşulları
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, ihracatçıların pazar kaybetme riski konusunda uyarıda bulundu. Kadooğlu, "Dünyada ticaret anlayışı değişiyor ve ülkeler gümrüksüz ticaret yapıyor. Biz bu anlamda dezavantajlıyız." diyerek, eşit rekabet şartlarının sağlanmasının önemini vurguladı.
Mesleki Eğitime Önem
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, mesleki eğitimin sektör için kritik olduğunu belirtti. Kaplan, "Sektörümüzde en büyük önceliğimiz eğitimdir. Yetenekli gençlerin kazandırılması için burs veriyoruz." ifadelerini kullandı.
Antepfıstığı Üretimi ve Destek İhtiyacı
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Murat Bakır, Antepfıstığı üretiminde yüksek rekolte beklediklerini belirterek, devletin alım yapmasının piyasayı dengelemek için gerekli olduğunu söyledi. Bakır, "Antepfıstığı, birçok endüstriyel üründe kullanılıyor. Fıstık fiyatları dalgalanıyor, bu nedenle devletin alım yapması gerekiyor." şeklinde konuştu.
Milletvekili Bozgeyik, ziyaret sırasında ihracatçıların sorun ve önerilerini dinleyerek, "Her zaman yanınızdayız" mesajını verdi. "İhracat olmazsa kalkınmadan söz edemeyiz." diyerek, ihracatçıların sorunlarının çözümüne yönelik destek vereceklerini ifade etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
