Gaziantep'te SANKO Üniversitesi SHMYO İlk ve Acil Yardım Programı, MEDEK'ten Tam Akreditasyon Aldı

SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na bağlı İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından tam akreditasyon alma başarısını gösterdi. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, bu akreditasyonun kalite odaklı eğitim anlayışını güçlendirdiğini belirtti.

Gaziantep'te SANKO Üniversitesi SHMYO İlk ve Acil Yardım Programı, MEDEK'ten Tam Akreditasyon Aldı
SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na bağlı İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından tam akreditasyon alma başarısını gösterdi. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, bu akreditasyonun kalite odaklı eğitim anlayışını güçlendirdiğini belirtti.
Google News'te Abone Ol

SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) çatısı altında yer alan İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından tam akreditasyon almaya hak kazandı. Bu akreditasyon, sağlık eğitiminde kalite ve standardizasyonun belgelendirilmesi amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, akreditasyonun üniversitenin kalite odaklı eğitim anlayışını daha da güçlendirdiğini vurguladı.

Ayrıca, üniversitenin Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programlarının da akredite olduğunu hatırlatan Dağlı, akredite program sayısının artmasının nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Dağlı, “İlk ve Acil Yardım Programı’nın MEDEK tarafından akredite edilmesi, üniversitemizin eğitimde kalite, güvenilirlik ve sürekli gelişim anlayışının güçlü bir yansımasıdır. Bu süreç, öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmaktadır” diyerek sözlerine devam etti.

Rektör Yardımcısı ve SHMYO Müdürü Prof. Dr. M. Metin Bayram ise akreditasyonun, programın eğitim kalitesinin resmî olarak tescillenmesi açısından büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Bayram, “Akreditasyon, programın eğitim-öğretim yapısı, ders içerikleri, uygulama imkanları, akademik kadro yeterliliği ve kalite güvence süreçlerinin ulusal standartlara uygunluğunu ortaya koymaktadır” dedi. Ayrıca, MEDEK tarafından yürütülen akreditasyon sürecinde programın eğitim hedefleri, müfredat yapısı ve akademik kadronun yeterliliği gibi birçok faktörün kapsamlı bir şekilde incelendiğini aktardı.

Bayram, “İlk ve Acil Yardım Programı’nın ulusal mesleki eğitim standartlarını başarıyla karşıladığı tescillenmiştir” dedi. Hedeflerinin sağlık alanında bilgi ve beceriyle donatılmış, mesleki yeterliliği yüksek mezunlar yetiştirmek olduğunu belirten Bayram, “Akreditasyon süreci, bu hedef doğrultusunda doğru bir yolda ilerlediğimizi göstermekte ve bizi daha iyisini yapmak için motive etmektedir” şeklinde konuşarak açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin