Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Moustapha Sokhna Diop, beraberindeki diplomatlarla birlikte SANKON Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Türkiye ile Senegal arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin önemine dikkat çeken Büyükelçi, "SANKON kuruluşu ile var olan güçlü iş birliğimiz bundan sonraki süreçlerde de devam edecektir" şeklinde konuştu. Ayrıca, SANKON üyesi şirketleri Senegal’de yatırım yapmaya davet etti.
SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, ziyaret için Büyükelçi Diop’a teşekkür ederek, "Türkiye ve Senegal arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla, Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile on yılı aşkın süredir devam eden güçlü iş birliğimiz bundan sonraki yıllarda da büyük bir kararlılıkla devam edecektir" dedi. Cevahiroğlu, Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde daha da güçlendiğini belirtti. SANKON kuruluşu olarak iki ülke arasındaki bu gelişmeleri büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Bunun yanı sıra Cevahiroğlu, SANKON üyesi şirketlerin Senegal Cumhuriyeti'nin yapmayı planladığı inşaat, enerji, teknoloji, sağlık ve tarım alanlarındaki projelerde görev almaya hazır olduğunun altını çizdi. Bu bağlamda, iki ülke arasındaki iş birliğinin gelecekte daha da güçlenmesi bekleniyor.
