Gaziantep'te Sıcak Havalarda İlgi Gören Soğuk Menengiç Kahvesi Artıyor

Gaziantep'te yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte soğuk menengiç kahvesine olan ilgi yükseliyor. Kendine özgü aroması ve ferahlatıcı tadıyla bu içecek, hem yerli hem de yabancı turistlerin tercihleri arasında yer alıyor. Gaziantep Kalesi’nin yanında bulunan Kaleoğlu Mağarası, bu lezzeti deneyimlemek için ideal bir mekan haline geldi.

Gaziantep'te Sıcak Havalarda İlgi Gören Soğuk Menengiç Kahvesi Artıyor
Gaziantep'te yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte soğuk menengiç kahvesine olan ilgi yükseliyor. Kendine özgü aroması ve ferahlatıcı tadıyla bu içecek, hem yerli hem de yabancı turistlerin tercihleri arasında yer alıyor. Gaziantep Kalesi’nin yanında bulunan Kaleoğlu Mağarası, bu lezzeti deneyimlemek için ideal bir mekan haline geldi.

Gaziantep, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte kendine özgü lezzetlerinden biri olan soğuk menengiç kahvesiyle dikkat çekiyor. Bu içecek, yoğun kıvamı ve aromasıyla serinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Kafein içermemesi nedeniyle her yaştan tüketiciye hitap eden menengiç kahvesi, hem sıcak hem de soğuk sunumlarıyla ilgi görüyor. Kaleoğlu Mağarası’nda sunulan soğuk menengiç kahvesi, ziyaretçilere hem Gaziantep’in kültürel mirasını hem de eşsiz lezzetlerini deneyimleme fırsatı veriyor.

Kaleoğlu Mağarası'nın Özellikleri

Kaleoğlu Mağarası’nın İşletme Müdürü Yakup Mermer, haftasonları yoğun bir ziyaretçi akınına uğradıklarını belirtti. Mermer, "Burası yaklaşık 500 yıl önce taş ocağı olarak kullanılmış bir mağara. Geçmişte yaşlılar ve savunmasız insanlar için sığınak olmuştur. Zamanla ahır, fıstık deposu ve mühimmat deposu olarak da hizmet vermiştir. Günümüzde ise kafeterya olarak misafirlerimizi ağırlıyoruz. Yaz aylarında dışarıda hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, mağaranın içi yaklaşık 13 derece oluyor. Bu özelliği sayesinde yazın vazgeçilmez mekanlardan biri haline geliyor. Şehir dışından ve yurt dışından pek çok misafir ağırlıyoruz. Özellikle hafta sonları günlük ortalama bin 500 ila 2 bin ziyaretçimiz oluyor" dedi.

Soğuk Menengiç Kahvesinin Yükselen Popülaritesi

Yaz aylarında soğuk menengiç kahvesine yenilikler eklediklerini dile getiren Mermer, "Buraya gelen misafirler çaylarını ve kahvelerini keyifle içiyorlar. Menengiç kahvesi burada en çok tercih edilen lezzetlerden biri. Günlük ortalama 400 ila 600 fincan menengiç kahvesi satıyoruz. Özellikle son dönemde soğuk menengiç kahvesine büyük ilgi var. Misafirlerimiz, bu yeni kahvenin tadını beğendiklerini, ferahlatıcı ve lezzetli olduğunu söylüyor. Bu ilgiden dolayı mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep'in Misafirperverliği

Gaziantep’e ilk kez gelen Nejla Şahin, insanların samimiyetini çok beğendiğini ifade etti. Şahin, "Gaziantep’e ve Kaleoğlu Mağarası’na ilk kez geldim. Ancak şehrin güzelliği, serinliği ve insanların cana yakınlığı beni etkiledi" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin