Borsa şartlarında ve açık artırma yöntemiyle yapılan bu satış, tarım sektörü temsilcilerinin rekabetçi bir ortamda katılımıyla tamamlandı. Satış, 2025 yılı istihsali olan dane mısırları kapsamaktadır ve GTB GATEM Buğday Pazarı Tescil Bürosu Satış Salonu’nda 22 parti halinde düzenlendi. İhaleye katılan tüccar ve sanayicilerin, ürünlerin piyasa şartları içerisinde işlem görmesine olanak sağlayan bu açık artırma süreci, şeffaflık ve rekabet esaslarına dayanmaktadır.
GTB Başkanı Mehmet Akıncı, yaptığı açıklamada tarım ürünlerinin organize piyasa yapısı içerisinde işlem görmesinin, ticaretin güvenli bir şekilde yürütülmesi ve fiyat oluşumunun sağlıklı bir zemin üzerinde gerçekleşmesi açısından önemine vurgu yaptı. Akıncı, TİGEM ile gerçekleştirilen bu tür organizasyonların, tarım ürünlerinin güvenilir ve kurallı bir piyasa ortamında ticarete konu edilmesine imkân sağladığını belirtti. Aynı zamanda bu süreçlerin, tüccar, sanayici ve sektör temsilcileri için önemli bir ticaret zemini oluşturduğunu aktardı.
Gerçekleştirilen ihale, bölgedeki hububat ve yem sanayisi açısından önemli bir tedarik kaynağı oluşturdu. Akıncı, bu tür satışların sektörün hammadde ihtiyacının karşılanmasına katkı sunduğunu ifade etti. Bu organizasyonların, Gaziantep'in tarım ve ticaret hayatına olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.
