Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, 4-1'lik mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamalarda, takımın çok eksik bir kadro ile mücadele ettiğini belirtti. Gaziantep Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Galatasaray'a karşı gösterdikleri performansın, aldıkları sonuçla örtüşmediğini dile getirdi. Tekke, "Maça iyi başladık, iki net pozisyonumuz vardı. Ancak yediğimiz ilk golle birlikte kontrolü kaybettik. Rakibe göre oynama planımız vardı ama savunmada sorunlar yaşadık," şeklinde konuştu.
İkinci yarıda takımının performansını artırma çabalarına rağmen, yedikleri goller nedeniyle sonuç alamadıklarını ifade eden Tekke, "İkinci yarıya da iyi başladık, 2-2'yi bulma şansımız vardı ama olmadı. Yediğimiz goller kabullenmememiz gereken hatalar," dedi. Ayrıca, "Lig öncesi kupa maçımızda, eksik bölgelerimize hemen transfer yapmalıyız. Ciddi sakatlıklarımız var, bu yüzden kadro derinliğimizi artırmalıyız," ifadelerini kullandı.
Taraftar eksikliğiyle ilgili olarak, "Göztepe maçındaki duygularım hala taze. Sevdiklerimizin yanında olması önemli," diyen Tekke, taraftarların maçta yeterince destek vermediğini belirtti. Transfer çalışmalarına da değinen Tekke, "Mevcut kadromuzla elimizden geleni yapıyoruz. Daha iyi oyunculara ihtiyacımız var. Özellikle stoper ve bek bölgelerinde alternatifler bulmalıyız. Bu genç takım için hayati önem taşıyor," şeklinde konuştu.
Son olarak, "Oyun olarak geride olduğumuzu düşünmüyorum ama mağlup olduk. Bu tür durumlarda takımın daha iyi bir performans sergilemesi için çalışmalıyız," diyerek sözlerini tamamladı.