Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, motosiklet sürücülerinin kurallara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimler, şehrin Perilikaya, Barak, Ocaklar, Üçoklar, Bozoklar, 8 Şubat, Karacaahmet, Merveşehir, Kayaönü ve Çetin Emeç mahallelerinde yoğun bir şekilde yapıldı.
Yapılan denetimlerde, sürücü belgesiz, kasksız, plakasız ve abartı egzoz kullanan toplam 208 motosiklet sürücüsü tespit edildi. Bu sürücülere toplamda 3 milyon 907 bin 716 lira idari para cezası kesildi. Cezaların yanı sıra, kurallara aykırı olduğu belirlenen 41 motosikletin de trafikten men edilmesi sağlandı.
Denetimlerin amacı, motosiklet sürücülerinin güvenliğini artırmak ve trafik kazalarının önüne geçmek olarak belirlendi. Ekipler, gelecekte de benzer denetimlerin devam edeceğini ve bu tür uygulamaların sürücüler için önemli olduğunu vurguladı.