Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği "Nesilden Nesile Fidan Dikimi Projesi" çerçevesinde, Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi'nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Eray Karadeniz, çocuklar ve aileleri katıldı. Çocuklar, üzerinde kendi isimleri yazılı olan fidanları toprakla buluşturdu ve bu sayede doğaya katkıda bulunmuş oldu. Başkan Karadeniz, çocuklara fidan dikiminde yardımcı olurken, birlikte fotoğraf çektirdi. Etkinliğin sonunda, katılım sağlayan çocuklara sertifikaları takdim edildi.
Başkan Karadeniz, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bugün 'Nesilden Nesile Fidan Projesi' çerçevesinde çocuklarımızla birlikte fidan ekiyoruz. Önceden de Millet Bahçemizde fidan ekim programları düzenlemiştik. Ancak yalnızca fidan ekmekle yetinmiyoruz; çocuklarımıza çevre bilinci, su tasarrufu ve trafik kuralları gibi temel konularda eğitimler veriyoruz. 'Ağaç yaşken eğilir' atasözümüzü hatırlatarak, çocuklarımıza çevre bilincinin önemini daha küçük yaşlarda anlatmaya çalışıyoruz. Gaziosmanpaşa’da çocuklarımızı bu anlamda yetiştirmeye devam etme hedefindeyiz" şeklinde belirtti.
Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi'nin özelliklerine de değinen Başkan Karadeniz, "Millet Bahçesi, yaklaşık 180 dönümlük geniş bir alanı kapsıyor. Bu alanda 8 çocuk oyun parkı, sosyal alanlar ve otopark bulunuyor. İstanbulluların ve Gaziosmanpaşalıların bu mekandan faydalanmasını umuyoruz. Bu vesileyle tüm İstanbulluları ve Gaziosmanpaşalıları Millet Bahçemize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
