Gebze'de Kızılay ve Üniversite Ortak Projesiyle Giyim Mağazası Açıldı

Gebze Teknik Üniversitesi ve Kızılay iş birliğiyle, üniversite içinde öğrencilerin giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir giyim mağazası hizmete girdi.

Gebze'de Kızılay ve Üniversite Ortak Projesiyle Giyim Mağazası Açıldı
Gebze Teknik Üniversitesi ve Kızılay iş birliğiyle, üniversite içinde öğrencilerin giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir giyim mağazası hizmete girdi.

Gebze Teknik Üniversitesi ve Kızılay Gebze Şubesi'nin ortak çalışmasıyla üniversite içinde hizmet vermeye başlayan giyim mağazası, "Genç Butik" adıyla açıldı. Bu mağaza, ekonomik durumu yetersiz olan öğrencilere ücretsiz alışveriş imkanı sunuyor. Kızılay, markalı ürünleri temin ederek öğrencilere ulaştırmaktadır.

Mağazanın açılış törenine Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve üniversite öğrencileri katıldı. Protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek mağaza hizmete açıldı.

Törende konuşan Rektör Görgün, bu projenin, üniversitenin akademik çalışmalarıyla topluma katkı sağlama amacını taşıdığını belirtti. Öğrencilerin giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri böyle bir mağazanın açılmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, gelecekte benzer sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

Kızılay Genel Başkanı Akar da, bu butiğin muhtaç öğrencilere giyim desteği sağlamayı amaçladığını belirtti. Giyim ürünlerinin sponsorlar aracılığıyla temin edildiğini ve bu projenin kolektif bir çalışma ile hayata geçirildiğini vurguladı. Akar, bu tür projelerin devam etmesi için gerekli çabayı göstereceklerini ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin