Gençlik Kenti Mersin’de Gençler Genç Olmanın Tadını Çıkarıyor, Mersin’de 5 Gün Boyunca 19 Mayıs Rüzgarı Esecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın tüm coşkusuyla kutlanması için hazırladığı etkinlikler Özgecan Aslan Meydanı’nda başladı.

17 Mayıs 2024 Cuma, 13:51
Gençlik Kenti Mersin’de Gençler Genç Olmanın Tadını Çıkarıyor, Mersin’de 5 Gün Boyunca 19 Mayıs Rüzgarı Esecek
-

Gençlerin bayramında gençlere yakışır bir kutlama programı hazırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin startını Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda verdi. 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler, Dj Umut Kılıç’ın performansı ile başladı.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda gerçekleşen konser ve farklı aktiviteler için meydana kurulan etkinlik alanı, ilk günden gençlerin ilgisini çekti.  Dj Kılıç’la eğlenceye başlayan gençler, ardından Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi’nin performansının yanı sıra, Anemon Dans Grubu’nun gösterisi ile keyifli dakikalar yaşadı. Angora Dans Grubu’nun sergilediği renkli gösteri ile dansa ve müziğe doyan gençler, Capoeira Workshop’u ve mini gösteri ile de farklı deneyimler elde etti.
Alana kurulan langırt, şişme oyun alanı, spor alanları, 3x3 basketbol etkinlikleri, ayak tenisi, voleybol, badminton ve dart etkinliklerinde vakit geçiren gençler, arkadaşlarıyla günün tadını çıkardı. Ayrıca alanda bulunan VR Mersin ve Teleskop Gösterimi de katılımcılara ilginç deneyimler yaşattı. Gençlik Haftası ve bayram kutlamasının ilk günü, MBB Kent Orkestrası’nın konseri ile sona erdi. Konserde genç, çocuk, yaş almış, kadın, erkek herkes birlikte eğlenmenin keyfini çıkardı.
Erkeç: “Bu tür etkinlikler, bizlerin de sahne alabilmesi için çok önemli”
Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi Şefi Murat Salih Gökhan Erkeç, bu tür etkinliklerin, sanatçıların sahne alması için önemli olduğunu belirterek, “Bu kadar güzel bir organizasyonu Başkanımız vasıtasıyla insanlara aksettirebiliyorsak ne mutlu bize. Bu etkinliklerin devam etmesini isteriz, çünkü bizim en büyük sıkıntımız sahnelerin az olması. Bazen çalışma alanı bulmakta bile zorluk çekiyoruz. Şu zamana kadar yapılan faaliyetlerde Vahap Başkanımız öncü oldu. Mersin ve Mersinli mutlu olsun istiyor” diye konuştu.
Büyükşehir’in 19 Mayıs etkinliğine katılanlardan Muhammet Efe Topal, alanı beğendiğini söyleyerek, “Çok eğlenceliydi. Bisiklet sürdük, basketbol oynadık. Atamız, 19 Mayıs’ı iyi ki bize armağan etmiş. Ne güzel eğleniyoruz” derken, Deniz Ege Küçükaslan ise, “Eğlenceli bir yer. Arkadaşlarımdan gelmek isteyenler de var. Her şey için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Gençlik Bayramı’nda gençlerin sevgilisi Mabel Matiz sahne alacak
Sesi, şarkıları, tarzı, güçlü sesi ve yorumu ile milyonların beğenisini kazanan Mabel Matiz, 18 Mayıs’ta saat 21.00’de Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sahne alacak. Mersinlilerin yıllardır beklediği Mabel Matiz konseri, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleşecek ve gençlik şehri Mersin, gençlere yakışır bir Gençlik Bayramı’na sahne olacak. Mabel Matiz öncesi ise saat 19.00’da Dj Emir Saltabaş performansını sergileyecek.
Manuş Baba Tarsuslularla buluşacak
18 Mayıs’ta Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda da, Gençlik Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 20.30’da Mersinli sanatçı Manuş Baba sahne alacak. Manuş Baba öncesinde saat 18.30’da Dj Umut Kılıç sahne alırken; 19.30’da ise Refresh Band performansı ile Tarsusluların karşısında olacak.
Her gün farklı etkinlikler gençleri bekliyor
16 Mayıs Perşembe günü 15.00-17.00 saatlerinde konser alanında Dj Emircan Saltabaş sahne alacak. 17.00-17.30 arası zumba, 17.35-18.00 arası Apçinus Koşu Grubu, 18.05-19.00 arası da Dharma Yaşam/Temel Yoga etkinliği gerçekleşecek. 16 Mayıs günü süren etkinlikler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın 19.30’da gerçekleştireceği konserle zirveye ulaşacak.
17 Mayıs Cuma günü etkinlikleri yine Dj Emircan Saltabaş’ın performansı ile başlarken; 17.00 -17.10 arasında D&S Dans Grubu, 17.20-18.00 saatlerinde zumba gösterisi, 18.05-18.20 saatlerinde Angora Dans Grubu, 18.30-19.00 saatleri arasında ise Capoeira Workshop-Mini Gösterisi yapılacak. 17 Mayıs etkinliklerinde ayrıca saat 19.30-20.30 arası Akrobatik Spor Gösterisi Mersinlilerle buluşacak.
19 Mayıs’ta kutlamalar zirveye ulaşacak
19 Mayıs’ta ise kentin farklı noktalarında dj performansları, dans, müzik ve sportif etkinlikleri ile Gençlik Bayramı coşkusu zirveye ulaşacak. Sahilde Marina yanında 10.00-17.00 saatleri arasında yelken, kano ve Sub’ın yer aldığı Su Sporları Gösterisi, Mersin Gelincik Tepesi’nde 10.00-18.00 saatlerinde Yamaç Paraşütü yapılacak.
Futbolseverler için Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’nde saat 15.00’te 19 Mayıs Futbol Turnuvası gerçekleşecek.
Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda 15.00-16.00 saatlerinde Dj Umut Kılıç, 17.00-17.20 saatlerinde Hiit Cardio, 17.30-17.50 saatlerinde Cycle, 18.00-18.40 saatlerinde Step, 18.50-19.20 saatlerinde ise fonksiyonel spora ev sahipliği yapılacak. 19 Mayıs etkinlikleri 19.45-20.45 saatleri arasında Demir& Uband Orkestrası ve Yaren Özcan konseri ile son bulacak.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor
Büyükşehir’den Kadınların Toplumdaki Rolünü Güçlendirecek Çalıştay
Mersin Büyükşehir’in Plajları Yenilenen Konsepti İle Sezona Hazır
Meski, Mersin’de Adım Atılmadık Mahalle Bırakmıyor, Vatandaşların Talepleri Can Kulağıyla Dinleniyor
Mersin Büyükşehir ‘Circular 5. Ulusal Çevre Ve Sanat Etkinlikleri’ni Düzenledi
Mersin Büyükşehir, Çocukların Kentte Gönüllerince Ve Mutlu Yaşayabilmesi İçin Çocuk Çalıştayı Düzenledi
Mersin Büyükşehir Ekiplerinden Kurban Bayramı Öncesi Çamlıyayla’da Mezarlık Temizlik Çalışması
Başkan Seçer, Halk Tv’de Küçükkaya’nın Konuğu Oldu; “Kentimizde Modern Şartlarda Hayvanların Bakımını, Tedavisini Ve İşlemlerini Yapıyoruz”
Meclis Başkanı Murat Kaya, Kurban Bayramı Ve Babalar Gününü Kutladı
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Kurban Bayramı Ve Babalar Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı