Görele Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin sosyal medya üzerinden paylaştığı bir mesaj nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında "cinsel taciz" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, Görele Kaymakamlığı geçici bir başkan atadı. Bu süreçte, belediye yönetimi için en yaşlı meclis üyesi olan CHP'li Hüseyin Çakıcı, geçici başkan olarak görevlendirildi.
Görele Belediye Meclisi'nde toplamda 7 CHP'li ve 4 AK Parti'li üye bulunuyor. Hüseyin Çakıcı'nın geçici belediye başkanı olarak atanması, meclis üyeleri arasında yapılan bir değerlendirmeyle gerçekleşti. Geçici başkan, belediye meclisi tarafından yapılacak olan seçimle belirlenene kadar bu görevi sürdürecek.
Alınan bilgilere göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) bir sonraki toplantısında, tutuklu bulunan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi talebinin gündeme geleceği öğrenildi. Bu durum, parti içindeki disiplin süreçlerini de etkileyecek gibi görünüyor.