Giresun'da, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre "nesli tehdide yakın" olarak sınıflandırılan su samurları, Kumyalı Balıkçı Barınağı'nda ortaya çıktılar. Balıkçıların dikkatini çeken bu sevimli hayvanlar, balıkçıların yanına gelerek ikram edilen balıkları tükettiler. Su samurları, bir süre barınakta dolaştıktan sonra yeniden denize dalarak gözlerden kayboldu.
Kumyalı Balıkçı Barınağı'nda balıkçılık yapan Ahmet Yeşil, su samurunu ilk kez gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ifade etti. "Balıktan dönmüş ağlarımı toplarken yanıma geldi. İlk başta çok şaşırdım, daha sonra ona balık ikram ettim," diyen Yeşil, su samurunun balığı yedikten sonra denize daldığını belirtti. Ertesi akşam, başka bir su samuruyla birlikte geri döndüklerini ve yeniden balık yedikten sonra denize daldıklarını ekledi.
Yeşil, "Nesli koruma altında olan su samurlarını bu kadar yakından görmek ve beslemek bizim için çok farklı ve güzel bir duyguydu," şeklinde konuştu. Bu olay, bölgedeki balıkçıları ve doğa severleri oldukça mutlu etti. Su samurlarının bu tür davranışları, onların doğal yaşamları hakkında daha fazla bilgi edinilmesini sağlıyor. Dolayısıyla, bu tür görüntülerin kaydedilmesi, hem yerel halk hem de doğayı koruma açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.