Giresun Şebinkarahisar'da Öğrenciler, Kum Havuzu Projesi ile Topografik Simülasyon Yaptı

Giresun Şebinkarahisar'da öğrenciler, kum havuzunda gerçek zamanlı topografik simülasyon yaparak dikkat çekici bir projeye imza attı. Proje, TÜBİTAK destekli olarak geliştirildi.

Giresun Şebinkarahisar'da Öğrenciler, Kum Havuzu Projesi ile Topografik Simülasyon Yaptı
Giresun Şebinkarahisar'da öğrenciler, kum havuzunda gerçek zamanlı topografik simülasyon yaparak dikkat çekici bir projeye imza attı. Proje, TÜBİTAK destekli olarak geliştirildi.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde, TÜBİTAK desteğiyle öğretmen ve öğrenciler tarafından hayata geçirilen yenilikçi bir projede, kum havuzunda kumun yüksekliği ve çukurların derinliği gerçek zamanlı olarak ölçülerek topografik şekiller anlık olarak yansıtılıyor. Şebinkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen proje, Türkiye'de daha önce görülmemiş bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Öğrenciler, Xbox 360 kinect kamerası kullanarak kumun üzerine yansıttıkları görüntüleri kum şekillerine göre renklendirerek topoğrafik harita oluşturmayı başardılar. Bu çalışma, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilendi.

Projenin tanıtımı, 4 Haziran’da Giresun il merkezinde yapılacak. Şebinkarahisar Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü Oltan Balyemez ile birlikte projeyi ziyaret eden Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, projeyi beğenerek benzer çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kum Havuzu Projesi'nin koordinatörlüğünü üstlenen Matematik öğretmeni Derya Aygün, projenin başlangıcında Amerika'daki örneklerini incelediklerini ve gerekli malzemeleri temin ettikten sonra uzun bir araştırma süreci geçirdiklerini belirtti. Projenin uygulanabilirliği için kinect kameranın kullanıldığını ve bu sayede kumun yüksek ve alçak bölgelerinin algılandığını açıkladı. Proje öğretmenlerinden Lokman Ceylan ise, sosyal bilgiler dersinin somutlaştırılması açısından projeye katkı sağladıklarını ifade etti.

Okul Müdürü Akif Kurt, bu projenin 3 boyutlu öğrenme ortamları yaratılması adına büyük bir adım olduğunu ve Giresun için bir ilk olduğunu belirtti. Projenin, öğrencilerin aktif bir şekilde öğrenmesine katkı sağladığını vurgulayan Kurt, 4 Haziran’da Giresun ilinde yapılacak tanıtımda Şebinkarahisar’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Projeye destek veren öğrenciler Aytuğ Karademir ve İbrahim Acer ise, eğlenerek öğrenmenin önemine dikkat çekerek, bu tür projelerin coğrafi bilgilerini geliştirmelerine yardımcı olduğunu belirttiler.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin