Sarı, 10 yıldır sürdürdüğü bu üretimle köy ekonomisine katkı sağlarken, yüksek antioksidan özelliğiyle dikkat çeken böğürtlenin sağlık açısından önemini vurguluyor. 15 yıl önce köyüne dönerek deneme-yanılma yöntemiyle başladığı yabani böğürtlen üretimini, şu anda 4 dönümlük alanda devam ettirmektedir.
DOĞANIN ŞİFASI BÖĞÜRTLENDE
Böğürtlenin sağlık faydalarını araştırarak bu alana yöneldiğini belirten Sarı, "Böğürtlen, dünyada antioksidan değeri en yüksek meyvelerden biri. Kan hücrelerini yenileyici özelliği var ve 100’den fazla hastalığa şifa kaynağı olduğu biliniyor. Hem köyümün ekonomisine katkı sağlamak hem de insanlara şifa dağıtmak istedim" ifadelerini kullandı.
ORGANİK ÜRETİMDEKİ İDDİASI
Organik üretim ilkelerinden ödün vermediğini vurgulayan Sarı, yılda yaklaşık 1 ton ürün elde ettiğini, kimyasal kullanılmadığı takdirde bu miktarın 4-5 ton olabileceğini belirtti. Kilosunu 500 liradan satan Sarı, böğürtlenin pazarlama aşamasında sıkıntı yaşamadığını ve hasat döneminin ağustos ayından aralık ayına kadar sürdüğünü aktardı.
BÖĞÜRTLENİN TÜKETİM ALANLARI
Böğürtlenin taze tüketilebileceği gibi derin dondurucularda da saklanabileceğini ifade eden Sarı, ayrıca reçel, marmelat, saf su, çay ve pasta yapımında kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. Yavuzkemal Beldesi’nin üretim merkezi olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Belediye Başkanı Adem Önal, "Erdoğan Sarı’nın bu organik üretim girişimi, diğer çiftçilere örnek oldu. Belediye olarak üretimi teşvik etmeye, destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Giresun'da Organik Böğürtlen Üretimiyle Doğaya Katkı Sağlıyor
Giresun'un Yavuzkemal Beldesi'nde 60 yaşındaki Erdoğan Sarı, organik yöntemlerle ürettiği yabani böğürtlenlerle doğanın şifa gücünü sofralara taşıyor.