Gruplara Ayrılan Büyükşehir Ekipleri, Tarsus’un Caddelerini Tertemiz Yaptı

Koronavirüs (COVID-19) salgınında halk sağlığını ön planda tutarak dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta cadde ve bulvarları ilaçlı sularla yıkadı.

19 Nisan 2020 Pazar, 09:35
Gruplara Ayrılan Büyükşehir Ekipleri, Tarsus’un Caddelerini Tertemiz Yaptı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Gruplara ayrılan Büyükşehir ekipleri, bu hafta sonu da uygulanan geçici sokağa çıkma yasağında sessizliğe bürünen Yarenlik Alanı, Atatürk Caddesi, Adana ve Mersin Caddeleri başta olmak üzere kentin en işlek caddelerinde köpüklü suyla yıkama ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri halk sağlığını ön planda tutmaya devam ediyor. Koronavirüs (COVID-19) sürecinde dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta tüm cadde ve bulvarları ilaçlı sularla yıkadı.
Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, gruplara ayrılarak Yarenlik Alanı, Gazipaşa Bulvarı, Atatürk Caddesi, Adana ve Mersin Caddeleri başta olmak üzere kentin en işlek caddelerinde, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonu yıkama faaliyeti gerçekleştirdi.
Tanklarına dezenfektan ilaçlar konulan arazözlerinde kullanıldığı çalışmalar sırasında ekipler, fırçalarla yolları titiz şekilde yıkadılar. Yol süpürme makinalarının da kullanıldığı çalışmalarda özellikle hergün birçok vatandaşın geçiş yaptığı trafiğe kapalı Yarenlik Alanı’nda da köpüklü sularla detaylı yıkama çalışması gerçekleştirildi.
Caddelerde çift taraflı olarak yapılan yıkama faaliyetleri sırasında onlarca personel, 3 ayrı ekiple köpüklü sularla kaldırımları da yıkadılar.
Salgının ülkemizde de görüldüğü ve yayılma eğilimi gösterdiği ilk günden itibaren dezenfekte çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, yine tanklarında dezenfektan sıvı bulunan arazözler aracılığıyla Tarsus’ta bulunan tüm caddeleri yıkarken, sağlığın yanı sıra gıdanın da öneminin arttığı şu günlerde hareketlilik yaşanan Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksi içerisinde de aynı şekilde sıklıkla dezenfektan sıvı ile sulama çalışması yapıyor.
Bünyesindeki toplu taşıma araçlarını rutin bir şekilde dezenfekte eden Büyükşehir ekipleri, tüm yolcu duraklarını da dezenfekte ediyor.
Salgınla mücadele konusunda gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmaları ve bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerine uzattığı yardım eliyle vatandaşların takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi, Tarsus merkez mahallelerin yanı sıra bağlı mahallelerde de dezenfekte ve ilaçlama çalışması yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”