GÜLNAR 100 YAŞINDA

100. Yılını kutlayan Gülnar’da ‘14. Uluslar arası Kültür, Badem ve Elma Buluşması‘ ilgi gördü.

02 Eylül 2016 Cuma, 08:46
GÜLNAR  100 YAŞINDA
-

MERSİN HABER--  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 100. Yılını kutlayan Gülnar’da ‘14. Uluslar arası Kültür, Badem ve Elma Buluşması‘ na katıldı.
 
Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre
 ‘14. Uluslar arası Kültür, Badem ve Elma Buluşması ‘nın ikinci gününde buluşmaya iştirak eden Bakan Elvan ve Vali Çakacak Gülnarlıların 100. yıl coşkusuna ortak oldu.
 
 
Bakan Elvan, etkinlikte ““Bizim bir tek Türkiye’miz var. Bu vatandan başka gidecek bir yerimiz yok. Bu vatan, bu devlet, bu millet bu bayrak bizimdir ve sonsuza kadar bizim olarak kalacaktır. Bizim bir tek ay yıldızlı al bayrağımız var, başka bayrağımız yok. Bizim 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhurbaşkanlığı Forsunda 16 büyük Türk Devletini taşıyan, binlerce yıllık geleneği olan bir tek Türkiye Cumhuriyeti’miz var, başka devletimiz yok. Bizim Mersin’den Sinop’a, Hakkari’den Çanakkale’ye, Edirne’den Kars’a canımızdan bile aziz bildiğimiz bir tek vatanımız var; başka vatanımız yok. Bizim ‘Kokma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diye başlayan bir İstiklal Marşımız var, başka bir İstiklal Marşımız yok. Bizim 79 milyonluk aziz ve yüce bir Türk milletimiz var, başka milletimiz yok.”
 
“Şu coğrafyada yaşayan kardeşlerim vatan, millet, bayrak dediğiniz zaman gerisi teferruattır diyen bir anlayışa sahiptir. Bakınız tek bir yürek, bir bütün oldunuz. Düşünün 15 Temmuz akşamı o tankların önünde duran gençlerimiz, şehit olan kardeşlerimiz ki; o kardeşlerimizin Çanakkale’de İstiklal Harbi’nde şehit olan kardeşlerimizden bir farkı yoktur. Hep dediğimiz gibi; ‘Şehitler ölmez, Vatan bölünmez.’ Ülkemizin değişik yörelerinde askerlik yapan, polis olan, kamu görevinde çalışan pek çok kardeşimiz bu vatan, bu bayrak, bu millet için şehit oldular. 15 Temmuzdaki yaklaşımın da işgalci güçlerin düşünce yapısından bir farkı yoktu. Onlar da kafalarına bu ülkeyi bölelim, işgal edelim düşüncesini yerleştirmişlerdi; ama bu yüce millet yani sizler demokrasi, bayrak, devlet, millet için buna izin vermediniz. Sizler her türlü hizmetin en iyisine layıksınız. Biz de size gece gündüz demeden hizmet etmek için varız. Bu müstesna ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Hizmet götürmemiz gereken her yere hizmet götürecek ve eksiklikleri de gidereceğiz.”
 
Vali Özdemir Çakacak ise “ Bu akşam burada Gülnar 100. Yıl buluşmalarında bu küçük meydanda Türkiye’nin küçük bir örneğini görüyoruz. Kaymakamımızın moderatörlüğünde Gülnar’ın tüm dinamikleri birleşmiş ve ilçemizin 100. Yıl buluşmalarında tek vücut olarak böyle güzel bir etkinlik düzenlemişler. İşte bu birlik ve beraberlik Türkiye’dir. Bizim yüce milletimizin güzel insanları farklı renkleri kültür zenginliği olarak kabul edip, yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşamış, birlik ve beraberliklerinin bozulmasına asla izin vermemişlerdir. Çünkü; biz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz.” İfadelerini kullandı.
 
Devletimizin ve Milletimizin, Cumhuriyetimizi türlü zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları üzerine kurulduğunu belirten Vali Çakacak “ İstiklal Savaşında, Çanakkale’de Vanlısı, Edirnelisi, Karslısı, Mersinlisi, ülkemizin dört bir yanından gelen tüm kahramanlar kucak kucağa yatıyorlar. O kahramanlar zamanında birliğin ve beraberliğin, kardeşliğin gücünü zamanında tüm dünyaya gösterdiler. 15 Temmuz akşamı da yüce milletimiz sahip olduğu bu büyük Çanakkale ruhuyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet etmesiyle birlikte ellerinde sadece Türk Bayrakları ile tankların, uçakların, helikopterlerin karşısına dikildi. Tüm dünyaya, içerideki ve dışarıdaki hainlere bu yüce milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin gücünü bir kere daha gösterdiler. İşte bu Çanakkale ruhu milletimizde var olduğu sürece bizim başımızı hiçbir güç öne eğemez. Kimse bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozamaz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştuktan sonra Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın yoğun programlarına rağmen bugünü ilimize ayırdıkları için Mersinliler adına Sayın Bakanlarımıza şükranlarını sundu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”