Gülnar'da "Kontrollü" Belediye Meclis Toplantısı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında en son Mart ayında yapılan ve 3 aydır ara verilen Gülnar Belediye Meclisi, normalleşme sürecinin ardından ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Başkanı Alpaslan Ünüvar Başkanlığında Belediye Meclis Üyelerin katılımlarıyla gerçekleştirdi.

08 Temmuz 2020 Çarşamba, 15:30
Gülnar'da "Kontrollü" Belediye Meclis Toplantısı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Gülnar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı öncesinde meclis üyeleri ve katılımcıların ateşleri ölçülerek salona alınırken, salondaki oturma planı da sosyal mesafe kuralına göre düzenlendi. Ayrıca salon girişine dezenfektan ve maske dağıtım noktası da oluşturuldu.
Meclis Toplantısında konuşma yapan Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR, "Covid-19 nedeniyle Mart ayından beri yapamadığımız 3 ay sonra tekrar kontrollü bir şekilde gerçekleştireceğimiz Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Gülnar Belediyesi olarak koronavirüs salgını sürecinde ilçemizde bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Ülkemizde koronavirüs vakasının açıklanmasının hemen ardından dezenfekte ekibimizi oluşturarak ilaçlama çalışmalarına başlayan ilk belediyelerden olduk. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yanlarında olduk. İlçemizde maske üreterek vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimiz iş yerlerinde ve Pazar yerinde hijyen, maske ve sosyal mesafe denetimlerini aralıksız sürdürdü ve koronavirüs ile mücadele çalışmalarımız son hızıyla devam etmekte. Koronavirüs çalışmalarımızın yanı sıra mahallelerimize de kesintisiz hizmet götürme gayreti içerisinde çalıştık. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek. İnşallah in kısa sürede bu salgından ülke olarak kurutulup, daha güzel günlere kavuşacağız" dedi.
Gündem maddeleri;
1-) Açılış ve yoklama.
2-) Mazeret dilekçelerinin oylanması.
- Yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
3-) Saygı duruşu ve İstiklal marşı.
4-) Bir önceki aya ait Meclis karar özetinin doğruluğunun onaylanması.
-Yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
5-) Mali Hizmetler Müdürlüğünün 14.04.2020 tarih ve E.1338 sayılı teklifi; 2019 Mali Yılı Denetim Komisyon Raporunun görüşülmesi.
- Yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
6-) Mali Hizmetler Müdürlüğünün 22.06.2020 tarih ve E.1845 sayılı teklifi; 2019 Mali Yılı Kesin Hesabın görüşülmesi.
- Yapılan açık oylamada oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
7-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.1996 sayılı teklifi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 56. Maddesi gereğince Faaliyet Raporunun görüşülmesi.
-Yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
8-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.1997 sayılı teklifi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 33. Maddesi gereğince 2 (iki) Encümen üyesi seçiminin görüşülmesi.
Encümen üye seçiminde 3 Belediye Meclis Üyesi aday oldu
Hüseyin Kiraz (MHP) 11 Oy
Recep Akış (AK Parti) 10 Oy
Adnan Kırlangıç (CHP) 5 Oy
-Yapılan gizli oylamada 11 oy ile Hüseyin Kiraz ve 10 oy ile Recep Akış Encümen üyesi seçildi.
9-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 07.07.2020 tarih ve E.1998 sayılı teklifi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 24. Maddesi gereğince 3 (üç) üyeden oluşacak İmar Komisyon Üye seçiminin görüşülmesi.
Abdullah Kocadağ (MHP)
Himmet Büyük(AK Parti)
Adnan Kırlangıç (CHP)
-Yapılan açık oylamada oy birliğiyle İmar Komisyon üyesi seçildiler.

10-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.1999 sayılı teklifi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 24. Maddesi gereğince 3 (üç) üyeden oluşacak Plan ve Bütçe Komisyon Üye seçiminin görüşülmesi.
Süleyman Yılmaz (MHP)
Mehmet Kırıt (AK Parti )
Fuat Miri(CHP)
-Yapılan açık oylamada oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyon üyesi seçildiler.
11-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.2000 sayılı teklifi; Mülkiyeti belediyemize ait olan Saray Mahallesi Silifke Caddesi No:1 GÜLNAR adresinde bulunan ve Gülnar Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından bedelsiz olarak kullanılan binanın tahsis süresinin 25.04.2020 tarihinde sona ermesi nedeniyle tahsis süresinin 1 (bir) yıl daha uzatılması teklifinin görüşülmesi.
-Bir Yıllığına bedelsiz verilmesi yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
12-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.2001 sayılı teklifi; Gezende Mahallesi Muhtarı İbrahim Hakkı KÜÇÜK’ ün 02.03.2020 tarih ve 915 sayılı dilekçesine istinaden mülkiyeti belediyemize ait olan Gezende Mahallesi 122 ada 1 parsel üzerinde bulunan Köy konağının 1/A kapı numaralı odasının Gezende Mahalle Muhtarlığınca kullanılmak üzere elektrik, su ve diğer giderleri Gezende mahallesi muhtarlığınca karşılanmak üzere tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi.
-Bir Yıllığına bedelsiz verilmesi yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
13-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.2002 sayılı teklifi; S.S Ilısu, Gezende ve Köseçobanlı Sulama Kooperatifi başkanı Hüseyin YILMAZ’ ın 02.03.2020 tarih ve 916 sayılı dilekçesine istinaden mülkiyeti belediyemize ait olan Gezende Mahallesi 122 ada 1 parsel üzerinde bulunan Köy konağının 1/B kapı numaralı odasının S.S Ilısu, Gezende ve Köseçobanlı Sulama Kooperatifliğince kullanılmak üzere elektrik, su ve diğer giderleri S.S Ilısu, Gezende ve Köseçobanlı Sulama Kooperatifliğince karşılanmak üzere tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi.
-Bir Yıllığına bedelsiz verilmesi Yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
14-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.2003 sayılı teklifi; İlçemiz vatandaşlarımızdan Güven Mustafa DENİZ’ in 05.03.2020 tarih ve 983 sayılı dilekçesine istinaden İlçemiz sınırları içerisinde Hükümet Konağı karşısında bulunan parka Gülnar eski Belediye Başkanı merhum Dr. Mehmet GÜZEL ismini verilmesi teklifinin görüşülmesi.
-Yapılan açık oylamada oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.
15-) İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.1990 sayılı teklifi; İlçemiz Şeyhömer Mahallesi 127 ada 6 nolu parsel, 131 ada 1 nolu parsel üzerindeki tehlikeli yapılarla ilgili alınan Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesi.
Komisyon raporu yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.
16-) İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 01.07.2020 tarih ve E.1991 sayılı teklifi; İlçemiz Köseçobanlı Mahallesi, Miskale mevki 101 ada 2581 nolu parsel üzerindeki cami lojmanının Diyanet İşleri Başkanlığına (Gülnar İlçe Müftülüğü) tahsis işlemi ile ilgili alınan İmar Komisyon raporunun görüşülmesi.
Yapılan açık oylamada oy çokluğuyla kabul edildi.
17-) Dilek ve temenniler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti